Központ
2020. április 07. kedd, Herman

Hírcsárda

Molnár Tibor március 11, 2016 Humor

☻ Az amerikai filmekből ismert belga színész, Jean-Claude Van Damme a Fogarasi-havasokban tartózkodik: reklámfilmet forgat a Bâlea tónál, immár másodjára, amely szerinte elképesztő hely. „Szeretem a világot, 16 éves korom óta utazgatok. Amióta világutazó vagyok, és erre a helyre érkezem, a Bâlea tóhoz, csodásan érzem magam, itt minden olyan fantasztikus. Van egy jégből épített templom, ahol nyugalomra találsz, ha istenfélő vagy” – nyilatkozta. Elárulta azt is, hogy utána Marosvásárhelyre jön, ahol A feláldozhatók (The Expendables) negyedik részének bizonyos jeleneteit forgatják Sylvester Stallonéval és cimboráival a Somin. Megtudtuk továbbá, hogy helyi statisztákat keresnek az akciófilmhez, amire már többen jelentkeztek, többek között Vass Levente is. Az orvos-politikus a Központnak elmondta: „Két okból is szeretnék részt venni ebben a filmben: egyrészt Van Damme a kedvenc színészem, másrészt meg – és itt emlékeztetnék a 2012-es helyhatósági választásokra, amikor a kampány kezdete előtt, az utolsó percben léptetett vissza az RMDSZ, Frunda javára – nálam feláldozhatóbb aligha van Vásárhelyen”.

☻ Hollandiában nemrég úgymond betiltották a malacsapkát (a malacfejet formázó füles sapkát), mivelhogy a disznó az iszlám szerint tisztátalan állat, és nehogy sértse a muszlim migránsok érzékenységét. Nagy-Britanniában évek óta nem gyártanak malacperselyt, hasonló meggondolásból. Több francia, belga és finn iskolában a karácsonyi ünnepet átnevezték tavaly téli ünneppé, a kinder-mohamedánokra és szüleikre való tekintettel.

Mint köztudott, múlt héten hozzánk is megérkeztek az első idekvótázott migránsok, kábé tizenöten, akiket egy galaci bentlakásban szállásoltak el. Mivel a románok vendégszerető népek, ők is igyekeznek a jövevények kedvében járni: hangtompítót szereltek a közeli ortodox templom harangjára (Mohamed szerint a harangozás a Sátán zaja), éjjel vágják a blokk mögött a cugut, amikor az afgánok alszanak, nem részegednek le az utcán disznómód, és a nekik szánt sertésmájpástétom-konzervekről lekaparták a címkéket.

☻ Mivel az idők során számos kétség merült fel annak kapcsán, hogy 1945-ben Hitler valóban öngyilkosságot követett el a berlini bunkerében, elég gyakran állnak elő vadabbnál vadabb elképzelésekkel halálának körülményeiről. A legújabb teória szerint a nácik olyan jól haladtak űrkutatás dolgában, hogy már a harmincas-negyvenes években képesek voltak expedíciót vezetni a Holdra! A háború után az Antarktisz alatt állítólag titkos dajcs város létesült, majd magát Hitlert is odamenekítették, aki később a Holdra migrált, majd ott is hunyt el, amikor egyszer beivott, s szkafander nélkül ment ki horogkeresztet kaparni a holdporba.

A fentieket látszik megerősíteni egy, a NASA által nemrégiben kiszivárogtatott dokumentum. Mindenki által ismert az Apollo-13 egyik űrhajósának híressé vált mondata: „Houston, we have a problem” (Houston, van egy kis baj), amely akkor hangzott el a földi irányító központ felé, amikor a Holdhoz közelítő űrhajó oxigéntartályának elektromos rendszere meghibásodott. Nos, az üzenetet valójában nem az űrből, hanem a Hold felszínéről küldték, íme a teljes dialógus:

– Houston, van egy kis baj…

– Micsoda?

– Itt van Hitler, basszus!

☻ Végül egy filmes hír: az Oscar-díj-átadás előtt pár nappal Leonardo DiCaprio – akit korábban már négyszer jelöltek a díjra, de egyszer sem kapta meg – örökbe fogadtatta magát egy Saul nevű New York-i rabbival, mivel evidens volt, hogy a Saul fia Oscar-díjas lesz.

Share Button
Ennyien olvasták: 854

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.