Központ
2018. október 23. kedd, Gyöngyi

JÓ HÍR – ROSSZ HÍR

Molnár Tibor október 6, 2017 Humor

► Jó hír, hogy mostantól a szaúd-arábiai nők is vezethetnek autót (azaz 2018 júliusától, akkor lép érvénybe a határozat), viszont az rossz hír, hogy vélhetően rengeteg balesetet fognak okozni, mivel a burka mögül elég bajos lehet rendesen kilátni. (Habár Szaúd-Arábiában a nők több mint felének van kocsija, mostanáig csak férfi sofőrök vagy férfi hozzátartozók cucukáztathatták őket, egész pontosan 1990 novembere óta, és nem kicsit ironikus, hogy miért: 1990. november 6-án 49, jómódú családból származó szaúdi csaj beült 15 luxusautóba, és látványos felvonulást tartottak az ellen tiltakozva, hogy a férfitársadalom lenézte és feszt megszólta a sofőricákat. Az akciónak egyetlen „hozadéka” volt: a szultánkirály bevadult, és mintegy harminc évre kiparancsolta őket a volán mögül.)

► Jó hír, hogy a Kolozsvári Román Állami Operában hőzöngő barmokat rendőrök vezették ki az előadóteremből, viszont az rossz hír, hogy semmiféle bántódásuk nem fog esni, ugyanis Romániában nincs olyan törvényszéki bíró, aki a román himnusz énekléséért akár egy ötlejes pénzbírságot is kiszabna. (Pár nappal ezelőtt, az évad első előadásán – Karl Jenkins: A fegyveres ember – Mise a békéért című kortárs darabja közben –, amikor Refi Erghuin, egy dobrudzsai származású müezzin kezdett énekelni, a nézőtéren felállt az Új Jobboldal nevű neonáci alakulat néhány barom tagja, és a román himnuszt kezdték harsogni. A tatár tenor egy idő után kénytelen volt abbahagyni az éneklést, a technikusok pedig lekapcsolták egy ideig a színpadi lámpákat, amíg a biztonságiak kivezették az ökröket a teremből.)

► Jó hír, hogy Kelemen Hunor RMDSZ-elnök méltóztatott leülni egy asztalhoz az EMNP-sekkel a minap, viszont az rossz hír, hogy nem vallotta be, mi késztette erre. „Tőkés László kérésére, az Erdélyi Magyar Néppárt vezetőivel találkoztam ma (október elsején – szerk. megj.) Nagyváradon. A felkérést azért fogadtam el, mert meggyőződésem: a párbeszédet – érkezzen az bárki részéről – sosem szabad megkerülni. Aktuális dolgainkról beszéltünk: a Minority SafePack európai polgári kezdeményezésről, a regisztrációról és 2018-ról.” Merthogy valójában Orbán Viktor parancsolt rá, akinek minden erdélyi voks számítani fog a jövő tavaszi választásokon, lett légyen az „szövetséges” vagy néppártos; ami persze nem baj, mármint az, hogy a főtulipántos fejet hajt a magyar miniszterelnök kívánalma előtt, csak akkor ismerje be, és ne jöjjön ilyen szörumünás párbeszéd-szükséges dumákkal, mert nem esszük meg.

► Jó hír, hogy Makkai Gergely RMDSZ-es alpolgármester hazatért Dél-Koreából, viszont az rossz hír, hogy mai napig se tudjuk: miért ment oda? És hol van az a fogalmazás, amit Vass Levente ígért, hogy hazatérte után megírat vele?

Share Button
Ennyien olvasták: 680

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.