Központ
2020. január 18. szombat, Piroska

Medveember

Molnár Tibor július 24, 2017 Humor

Kevesen tudják, hogy Erdélyben nemcsak farkasemberek, hanem medveemberek is vannak, habár az előbbieknél kevesebben, merthogy az ember genetikailag távolabb áll a medvétől, mint a farkastól (továbbá, nem félünk a farkastól, míg a medvétől igen), így a medveemberré válás is macerásabb. A medveember hunglish elnevezése: embear.

Mivel medveasszonyok nincsenek, csak medveemberek, ezért úgy szaporodnak, hogy megharapnak vagy megkarmolnak egy embert, aki aztán maga is medveemberré változik, amikor épp ráér. Attól is medveember lesz valaki, ha az erdőben telimarskor kiissza egy medveember nyomából a meggyűlt esővizet, megeszi egy medveember-dög jobb veséjét, vagy a bal válla fölött hátradob egy marék friss medveember-kakálmányt, s közben rituálisan brummog. A medveemberré lett látens medveember-ember bármikor képes átmedvülni medveemberré, majd vissza medveember-emberré. Erre a performanszra a székely ember, meg a székely medve is elismerően bólint, hogy „ez aztán medve, ember!”.

A medveembert viszonylag nehéz felismerni olyankor, amikor normális embernek néz ki, vagyis medveember-ember formátumban, de azért akadnak árulkodó jelek:

► Fészbukos profilképe egy medvefej, fészbukos vitákban vehemensen agitál a medvekilövési kvóta visszavezetése ellen, és karomszakadtáig védi a medvéket a többi állattal folytatott eszmecserék során

► Minden juhos, disznós, kecskés, tyúkos és áfonyás-pizzás képet belájkol

► Ha a liftben véletlenül a lábadra lép vagy meglök, sose azt mondja, hogy „elnézést” vagy „párdon”, hanem mindig azt, hogy „bocs”

► Az érzelmeivel játszó hölgyekkel közli, hogy vele ne játsszanak, mert ő nem játék

► Általában jó húsban levő, ún. „mackós” testalkatú (mint például Biró Zsolt, aki valójában medveember); lassú mozgású, mamlasz, nyugodtnak tűnik, de pillanatok alatt ki lehet hozni a sodrából (mint például Johannist, aki ugyancsak medveember); ha a régi pártjából kicsapják, alapít egy másikat, és onnan morog a régi párttársaira (mint például Szilágyi Zsolt, aki szintén medveember)

► A fagyizóban mindig málnás fagyit kér, és cukor helyett mézzel édesíti a kávéját

► Kedvenc könyve a Micimackó, kedvenc filmjei a The Revenant és A vadon foglyai, kedvenc rajzfilmhőse Balu, kedvenc üdülőhelye Szováta, és a legkevésbé kedvenc olvasmánya a Medveölő

► Ha elmész vele horgászni, és nincs kapás, akkor egy idő után beugrik a patakba, és kifog néhány pisztrángot, szájjal

► Mindenevő – még a mekis hamburgert és az anyósa főztjét is képes megenni

► Soha nem kezd ki olyan nővel, akinek gyerekei vannak, mert fél az agresszív bocsos nőstényektől

► Ha egy társalgás során szóba kerül Ceausescu, roppant ideges lesz, mivel az öreg több medvét nyírt ki anno, mint ahány afrikai négert az ebola mostanáig

► És végül: télen hasztalan hívod kocsmázni, mert mindig alszik, de ha esetleg mégis elmegy, kizárólag Ursus sört iszik!

Share Button
Ennyien olvasták: 726

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.