Központ
2017. október 21. szombat, Orsolya
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű

Medvekvóta

Molnár Tibor szeptember 22, 2017 Humor

Graţiela Leocadia Gavrilescu környezetvédelmi miniszter szerint a nagyvadak úgynevezett beavatkozási kvótájáról szóló, pár hete kiadott rendelet nem a medvék kilövését írja elő, csupán az áthelyezésüket olyan területekre, ahol nincs medvepopuláció. „Elsősorban szeretném, ha elolvasnák a rendelet címét. Azt írja talán, hogy a medvék kilövéséről szól? Nem. Sajnálom, ez beavatkozási rendelet, tehát csak befogják és áthelyezik őket. Ez nem vadászati kvóta, hanem szélsőséges esetekre vonatkozó beavatkozási szabályozás, olyan helyzetekre, amikor a medve egyre gyakrabban jár le, és megközelíti a háztáji gazdaságokat” – nyilatkozta  Leokádia néni, és elmondta azt is, hogy szeretné, ha sikerülne felleltározni az ország medvepopulációját, és minden medvét egyedi azonosító chippel látnának el a jövőben. (A jogszabály valójában lehetővé teszi a medvék kilövését, habár a címében nem szerepel, a szövegben viszont igen, több helyen is. Az, hogy eufemisztikus nevet adunk valaminek, a lényegen mit sem változtat – például a Reinhard Heydrich SS-Obergruppenführer elnökletével tartott, 1942. januári wannseei konferencián a náci gazemberek is Endlösungnak, azaz Végleges megoldásnak (horog)keresztelték el az európai zsidók, mintegy 11 millió ember teljes kiirtását.)

Tárcavezető asszony még hozzátette: a medvék áthelyezése a minisztériumhoz tartozó biodiverzitási igazgatóság, valamint a csendőrség segítségével történik majd, és az ország olyan régióiba szállítják át a befogott macikat, ahol már nem élnek medvék. Ennek bizonyára megvan a logikája: a medve csak olyan helyeken támad emberre vagy háziállatra, ahol már legalább 6-7 éve héderel, eleinte gátlásos.

Arról is faggatta a sajtó a fő medve-logisztikus mámit, hogy „exportálhat-e” Románia medvéket olyan országokba, ahol már évek óta nem élnek, amire ezt válaszolta: beszélt már erről a román nagykövetekkel, és megkérte őket, hogy egyeztessenek az ügyben azon országok környezetvédelmi minisztereivel, amelyekbe delegálták őket.

A Központ közben kinyomozta, hogy a következő országok mutattak érdeklődést: Németország, Franciaország, Belgium, Olaszország, valamint a skandináv országok. Magyarország sem zárkózott el startból a medve-befogadástól, csak ők előbb megnépszavaztatják a lakosságot erről októberben, és azzal párhuzamosan országos medve-plakátkampányt is indítanak, ilyen szövegekkel: „Ha Magyarországra jössz, nem nyalhatod el a magyar méhészek mézét!”, „Ha Magyarországra jössz, nem lehet hosszabb a szőröd, mint a mangalicáknak!”, „Ha Magyarországra jössz, nem lehetsz magasabb négykézláb Orbán Viktornál, és két lábra állva Deutsch Tamásnál!”. A hamarosan sorra kerülő medveexport a tervek szerint az alábbi programpontok szerint fog lejátszódni:

Határmenti medve-hot-spotok, illetve tranzitzónák kialakítása. Ezekben fogják ideiglenesen elhelyezni a medvéket a letelepedési kérelmük elbírálásának ideje alatt, akik kérhetik Micimackót tolmácsnak, mert ő beszél emberül is

Előzetes szeparálás. Azaz a muszlim és keresztény medvék különválasztása, a táborokon belüli mackó-atrocitások elkerülésének érdekében (kevesen tudják, hogy a legtöbb medve muzulmán: két, három, de akár négy medvecsajjal is kavarnak egyszerre, nem esznek disznóhúst – csak a teheneket, juhokat, kecskéket kajálják meg, a malacokat passzióból gittelik ki –, és kíméletlenül legyilkolnak minden útjukba kerülő szentjánosbogarat, imádkozósáskát és keresztespókot)

A potenciális terrorista medvék kiszűrése. Ennek során feltérképezik a bevándorló medve rokonait, barátait, fészbukos ismerőseit, és megnézik, hogy állt-e korábban kapcsolatban afganisztáni talibán medvékkel, szunnita pandákkal vagy szalafista koalákkal, vagy lájkolt-e dzsihadista grizzly-videókat

Családegyesítés. Amelyik medve megkapja a letelepedési engedélyt az általa kitippelt országban, annak később – amennyiben jól viseli magát – lehetősége lesz a családegyesítésre, vagyis kiviheti az Erdélyben maradt rokonait, de csak az elsőfokúakat, úgymint: anya, apa, bocs.

Share Button
Ennyien olvasták: 235

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.