Központ
2020. július 03. péntek, Kornél, Soma

Medvekvóta

Molnár Tibor szeptember 22, 2017 Humor

Graţiela Leocadia Gavrilescu környezetvédelmi miniszter szerint a nagyvadak úgynevezett beavatkozási kvótájáról szóló, pár hete kiadott rendelet nem a medvék kilövését írja elő, csupán az áthelyezésüket olyan területekre, ahol nincs medvepopuláció. „Elsősorban szeretném, ha elolvasnák a rendelet címét. Azt írja talán, hogy a medvék kilövéséről szól? Nem. Sajnálom, ez beavatkozási rendelet, tehát csak befogják és áthelyezik őket. Ez nem vadászati kvóta, hanem szélsőséges esetekre vonatkozó beavatkozási szabályozás, olyan helyzetekre, amikor a medve egyre gyakrabban jár le, és megközelíti a háztáji gazdaságokat” – nyilatkozta  Leokádia néni, és elmondta azt is, hogy szeretné, ha sikerülne felleltározni az ország medvepopulációját, és minden medvét egyedi azonosító chippel látnának el a jövőben. (A jogszabály valójában lehetővé teszi a medvék kilövését, habár a címében nem szerepel, a szövegben viszont igen, több helyen is. Az, hogy eufemisztikus nevet adunk valaminek, a lényegen mit sem változtat – például a Reinhard Heydrich SS-Obergruppenführer elnökletével tartott, 1942. januári wannseei konferencián a náci gazemberek is Endlösungnak, azaz Végleges megoldásnak (horog)keresztelték el az európai zsidók, mintegy 11 millió ember teljes kiirtását.)

Tárcavezető asszony még hozzátette: a medvék áthelyezése a minisztériumhoz tartozó biodiverzitási igazgatóság, valamint a csendőrség segítségével történik majd, és az ország olyan régióiba szállítják át a befogott macikat, ahol már nem élnek medvék. Ennek bizonyára megvan a logikája: a medve csak olyan helyeken támad emberre vagy háziállatra, ahol már legalább 6-7 éve héderel, eleinte gátlásos.

Arról is faggatta a sajtó a fő medve-logisztikus mámit, hogy „exportálhat-e” Románia medvéket olyan országokba, ahol már évek óta nem élnek, amire ezt válaszolta: beszélt már erről a román nagykövetekkel, és megkérte őket, hogy egyeztessenek az ügyben azon országok környezetvédelmi minisztereivel, amelyekbe delegálták őket.

A Központ közben kinyomozta, hogy a következő országok mutattak érdeklődést: Németország, Franciaország, Belgium, Olaszország, valamint a skandináv országok. Magyarország sem zárkózott el startból a medve-befogadástól, csak ők előbb megnépszavaztatják a lakosságot erről októberben, és azzal párhuzamosan országos medve-plakátkampányt is indítanak, ilyen szövegekkel: „Ha Magyarországra jössz, nem nyalhatod el a magyar méhészek mézét!”, „Ha Magyarországra jössz, nem lehet hosszabb a szőröd, mint a mangalicáknak!”, „Ha Magyarországra jössz, nem lehetsz magasabb négykézláb Orbán Viktornál, és két lábra állva Deutsch Tamásnál!”. A hamarosan sorra kerülő medveexport a tervek szerint az alábbi programpontok szerint fog lejátszódni:

Határmenti medve-hot-spotok, illetve tranzitzónák kialakítása. Ezekben fogják ideiglenesen elhelyezni a medvéket a letelepedési kérelmük elbírálásának ideje alatt, akik kérhetik Micimackót tolmácsnak, mert ő beszél emberül is

Előzetes szeparálás. Azaz a muszlim és keresztény medvék különválasztása, a táborokon belüli mackó-atrocitások elkerülésének érdekében (kevesen tudják, hogy a legtöbb medve muzulmán: két, három, de akár négy medvecsajjal is kavarnak egyszerre, nem esznek disznóhúst – csak a teheneket, juhokat, kecskéket kajálják meg, a malacokat passzióból gittelik ki –, és kíméletlenül legyilkolnak minden útjukba kerülő szentjánosbogarat, imádkozósáskát és keresztespókot)

A potenciális terrorista medvék kiszűrése. Ennek során feltérképezik a bevándorló medve rokonait, barátait, fészbukos ismerőseit, és megnézik, hogy állt-e korábban kapcsolatban afganisztáni talibán medvékkel, szunnita pandákkal vagy szalafista koalákkal, vagy lájkolt-e dzsihadista grizzly-videókat

Családegyesítés. Amelyik medve megkapja a letelepedési engedélyt az általa kitippelt országban, annak később – amennyiben jól viseli magát – lehetősége lesz a családegyesítésre, vagyis kiviheti az Erdélyben maradt rokonait, de csak az elsőfokúakat, úgymint: anya, apa, bocs.

Share Button
Ennyien olvasták: 656

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.