Központ
2020. június 05. péntek, Fatime, Fatima

Nagyromán összefogás

Molnár Tibor április 6, 2017 Humor

Tavaszi szél vizet áraszt, de a szemetet is összefújta: BINE néven hoz létre szövetséget a szélsőjobboldali Egyesült Románia Párt (PRU), a szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt (PRM) és az übersoviniszta Új Jobboldal Párt (PND). A számunkra nem sok jóval kecsegtető párt-triumvirátus vezéralakja minden jel szerint a tavalyi választásokon csúnyán eltaknyoló Bogdan Diaconu lesz (a PRU 3%-ot se ért el), aki már jelezte, hogy a többi magyarellenes szervezet befolyásos alakjaival is egyeztettek. A magyarellenest nem mondta, de magától értetődik.

A legsovénebb román pártok ezen a héten tervezik törvényesen is bejegyeztetni a Nemzeti Identitás Európai Blokkja névre keresztelt (románul BINE) szörnyszülöttet, izé, szövetséget. A név kifundálásakor vélhetően a „jól” szó össze-szkrebölözése priorizált, erről tanúskodik a szövetség szlogenje is: „Facem BINE România!”. Körülbelül annyira frappáns, mint egy tetszőleges Sas-poén.

Bogdan Diaconu elmondta, hogy a szövetség létrejötte nagyon jó hír a román nacionalisták számára. „Huszonhét év forgácsolódást és megosztottságot követően, lám, a román nacionalista politikai oldal három pártja összefogott, elhatározva, hogy jót tesznek Romániának” – élt a sajttájon a BINE rövidítés kínálta szójáték lehetőségével Diaconu pajtás. Az a Diaconu, aki legutóbb akkor hallatta a (borzalmas) hangját, amikor a csúfos választási bukta éjszakáján legkedvesebb cimborájával, az azóta az igazságszolgáltatás elől külföldön bujkáló Sebastian Ghiţával közösen dalolták pocsolyarészegen, hogy ők románok, és ők itt a janik, most és mindörökké (Noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni…).

Később Adrian Popescu (akit Diaconu a PRM elnökeként mutatott be) és Tudor Ionescu (PND-guru) is szót kaptak, de a vezérszónok mindvégig Diaconu maradt, aki újságírói kérdésre elmondta, hogy a pártja és Victor Ponta között semmiféle együttműködés nincs  napirenden. Ami Pontára nézve elég szomorú, mivel más politikai formációban aligha van jövője, legalábbis a szekere rúdja és a csillagok jelen állása szerint.

A pérémés Adrian Popescu azt még elárulta, hogy a szövetséghez Gigi Becali is csatlakozni fog, mivel „jó román ember, és mert megértette, hogy minden románul érző és Románia jövőjében bízó egyénnek össze kell fognia”.

Remélhetőleg tényleg úgy lesz, hogy legalább legyen, kin kacagjunk.

Share Button
Ennyien olvasták: 757

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.