Központ
2020. január 29. szerda, Adél

Pucás politikusok, tökös követelések. RMDSZ-es bohóságok kampánystart előtt

Molnár Tibor április 21, 2016 Humor
  • pucas rmdszA „Harmadik az Isten igaza!” szellemében az RMDSZ-nek csak harmadjára sikerült virítania a lapzártánkig véglegesnek tűnő marosvásárhelyi tanácsosi listáját. A három közül a második volt a legérdekesebb, amelyen Portik Vilmost a biztos befutó második hellyel kínálták meg, az érintett beleegyezése vagy tudta nélkül! Mint tudjuk, később passzolta is. Úgyhogy figyelem! Aki még nem látta a végleges listát, az mindenképpen keressen rá a neten, hiszen nem kizárt, hogy szerepel rajta, csak neki is elfelejtettek szólni.
  • A lista nézegetésekor először is az a szembetűnő, hogy rengeteg rajta az újonc, tehát értelemszerűen nagyon kevés a réginc: az előző csodacsapatból csak a listavezető Peti András és a kényelmes hatodik helyen található Bakos Levente közgazda szerepel rajta, az újak közül pedig gyakorlatilag csak Novák Csaba Zoltán történész neve cseng ismerősen az átlagvásárhelyinek. Ami persze nem különösebb baj, hiszen kell a fiatalítás meg a frissítés, csakhogy van egy olyan érzésünk – biztosat persze nem tudhatunk –, mintha a vásárhelyi telefonkönyvet lapozgatva, találomra tippelték volna ki a jelöltneveket. Hogy a régiek közül miért nem vállalt szinte senki egy újabb jelölést, azt se tudjuk, csak sejtjük. Az viszont biztos, hogy először velük tárgyaltak. Kábé úgy történhetett, mint a Dennis, a komisz című vígjátékban, amikor a szülők bébiszittert keresnek a rosszcsont kölkük mellé: sorra hívják fel barátaikat, ismerőseiket, de senki nem vállalja be a lurkót, így végül kénytelenek rábízni a morózus öreg szomszédra.
  • Az is kissé meglepő volt, hogy Peti András városi elnök és dr. Vass Levente választmányi elnök Brassai Zsombor fejét követelték, aki szerintük „nagyvonalúan megfeledkezik az egyeztetési kö­rökről, tájékoztatási kö­telezettségéről, és mindenekelőtt arról, hogy elnökként a feladata nem egy szervezet szétverése, hanem összetartása”. Ők ezt persze jobban tudják, mint mi, autszájderek, de talán nem pont most, másfél hónappal a választások előtt kell „csinálni a feszültséget”. Bőven ráér kakaskodni azt követően is.
  • „A női politikus abban az egyben különbözik a férfi politikustól, hogy az utóbbinak pucája van” – mondta dr. Vass Levente az Erdély TV Többszemközt műsorában, amitől a műsorvezető szinte keresztben nyelte le a mikrofonját. Annak kapcsán kerültek szóba a hölgyek, hogy úgy a városi, mint a megyei listán csupáncsak egy-egy fehérnép szerepel – Furó Judit, illetve Csép Éva Andrea, ami valóban nem csép dolog. Azonban nem is az a lényeg, hogy van-e vagy sincs pucája a tanácsosnak, hanem sokkal inkább az, hogy van-e vér ama pucában. Például, hogy az újak mernek-e majd magyarul beszélni a tanácsüléseken, de nemcsak minden szökőévben, s olyankor is csak dacból, mint az előzőek, hanem mindegyiken. Mert a homokozóban való pucázásból kicsinyég már elegünk van. Már csak azért is, mert az valójában a mi pucánk is!
Share Button
Ennyien olvasták: 1458

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.