Központ
2020. május 29. péntek, Magdolna

Sörbéke

Molnár Tibor április 3, 2017 Humor

(„A kenyér szilárd sör” – ismeretlen belga sörfőző szerzetes)

Pár napja, pontosabban hétfő délután robbant a komlóbomba: véget ért a hónapok (évek?) óta tartó sör-hercehurca! A Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört gyártó Csíki Sör Manufaktúra megállapodtak, és ünnepélyesen bejelentették, hogy minden peres eljárást megszüntetnek egymás ellen. Lénárd András, a csíkszentsimoni gyár többségi tulajdonosának elmondása szerint kompromisszumos megállapodás született, melynek részeként ők elhagyják az “Igazi” megnevezést a sör nevéből, Heinekenék pedig lemondanak a „Csíki Prémium” megnevezésről, amelyet utólag védettek le, vagyis a cirkusz(ok) kirobbanása után. Lénárd azt is közölte, hogy a multinacionális céget igazából az „Igazi” megnevezés zavarta – ami valahol érthető is, hiszen azt sejteti, hogy az ő csíki sörük hamis, vagy legalábbis nem az az igazi.

A közös közlemény szerint „a felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A mindkét fél részéről tanúsított kompromisszumos kiegyezés után a két cég bizakodóan tekint a jövőbe, és ezután több időt és energiát tud arra szánni, hogy építse kapcsolatait a közösséggel, partnereivel, fogyasztóival, és így most már csak arra kell összpontosítani, amihez a legjobban értünk: a sör készítésére”. A közleményt a Csíki Sör Manufaktúra a helyi közösségnek, a támogatóknak, Magyarország kormányának és Hódmezővásárhely önkormányzatának címzett köszönetnyilvánítással toldotta meg; prietenii stiu, de ce.

Meg nem erősített információk szerint a két sörgyártó annyira kibékült, hogy a Sörbéke-szerződés (Pax Bersabee) egy titkos záradékába belefoglalták: a Csíki Sör Manufaktúra az immár „Igazi” jelző nélküli Csíki Sör mellett piacra dobja a Tiborg, Búscsecs, Fosos Silva, Góbé Brau és Jajmárkt nevű söröket is, a Heineken Románia pedig a Hej!nekem seritalt.

Egészségünkre!

Share Button
Ennyien olvasták: 650

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.