Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Sörbéke

Molnár Tibor április 3, 2017 Humor

(„A kenyér szilárd sör” – ismeretlen belga sörfőző szerzetes)

Pár napja, pontosabban hétfő délután robbant a komlóbomba: véget ért a hónapok (évek?) óta tartó sör-hercehurca! A Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört gyártó Csíki Sör Manufaktúra megállapodtak, és ünnepélyesen bejelentették, hogy minden peres eljárást megszüntetnek egymás ellen. Lénárd András, a csíkszentsimoni gyár többségi tulajdonosának elmondása szerint kompromisszumos megállapodás született, melynek részeként ők elhagyják az “Igazi” megnevezést a sör nevéből, Heinekenék pedig lemondanak a „Csíki Prémium” megnevezésről, amelyet utólag védettek le, vagyis a cirkusz(ok) kirobbanása után. Lénárd azt is közölte, hogy a multinacionális céget igazából az „Igazi” megnevezés zavarta – ami valahol érthető is, hiszen azt sejteti, hogy az ő csíki sörük hamis, vagy legalábbis nem az az igazi.

A közös közlemény szerint „a felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A mindkét fél részéről tanúsított kompromisszumos kiegyezés után a két cég bizakodóan tekint a jövőbe, és ezután több időt és energiát tud arra szánni, hogy építse kapcsolatait a közösséggel, partnereivel, fogyasztóival, és így most már csak arra kell összpontosítani, amihez a legjobban értünk: a sör készítésére”. A közleményt a Csíki Sör Manufaktúra a helyi közösségnek, a támogatóknak, Magyarország kormányának és Hódmezővásárhely önkormányzatának címzett köszönetnyilvánítással toldotta meg; prietenii stiu, de ce.

Meg nem erősített információk szerint a két sörgyártó annyira kibékült, hogy a Sörbéke-szerződés (Pax Bersabee) egy titkos záradékába belefoglalták: a Csíki Sör Manufaktúra az immár „Igazi” jelző nélküli Csíki Sör mellett piacra dobja a Tiborg, Búscsecs, Fosos Silva, Góbé Brau és Jajmárkt nevű söröket is, a Heineken Románia pedig a Hej!nekem seritalt.

Egészségünkre!

Share Button
Ennyien olvasták: 260

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.