Központ
2020. május 27. szerda, Hella

Terroristák, idióták, medvék és egyéb állatfajták

Molnár Tibor június 9, 2017 Humor

► A 2015. novemberi borzalmas párizsi terrortámadás-sorozat elkövetése óta – amellyel, immár kijelenthetjük: Európában beköszöntött a terror kora – minden újabb terrorcselekmény után nem nagyjából, hanem pontosan ugyanazt látjuk: kiáll az éppen érintett európai vezető, bejelenti, hogy nem félünk, majd bátran hadat üzen a terrorizmusnak. A „terror elleni háború” a píszí, azaz a politikai korrektség találmánya, és egyben egy jelentés nélküli kifejezés, mivel a terror csak egy technika – nem lehet hadat viselni egy technika ellen, csupán egy ellenség ellen, ahogy tette azt például az Egyesült Államok Pearl Harbor megszórása után: nem a kamikázék ellen hirdettek harcot, hanem megnevezték az ellenséget, és hadat üzentek Japánnak. Mit tett ezzel szemben Theresa May legutóbb is, a három hónapon belül immár harmadik súlyos nagy-britanniai merénylet után? Kijelentette, hogy „ami sok, az sok!”. Mint amikor Csipike elhatározta, hogy netovább. A különbség csak az, hogy Csipikétől ezt követően kissé berezeltek az Erdő lakói – pláné, miután Rettenetes Réz Úrral is befenyítette őket –, ezzel szemben Május nénitől – a kutya sem. Hozzátette még azt is, hogy szerinte eddig „túlságosan nagy volt a tolerancia a szélsőségesekkel szemben”. Micsoda?! Az, hogy a rendőrök szótlanul és tétlenül tűrik, hogy a londoni Hyde Parkban dzsihadisták fényes nappal brit zászlót égessenek, majd utána ISIS-zászlókat lobogtatva hőzöngjenek a belvárosban, az tolerancia? Well, az nem tolerancia, hanem sima öngyilkosság.

► A hét, a hónap vagy inkább az év (eddigi) hülyéje cím ama pészédés európai parlamenti képviselőt, Cătălin Ivant illeti meg, aki a minap azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy az RMDSZ-ben van egy belső szabály, amely tiltja, hogy a szövetség tagjai románokkal házasodjanak. Továbbá azt is, hogy ő hallott egy konkrét esetről, amikor egy RMDSZ-politikusnak választania kellett román nemzetiségű szerelme és a politikai pálya között, és az előbbit választotta (szép is a szerelem). A legszebb viszont az benne, hogy utólag visszavonta a marhaságát, de azért bekhendből még hozzátette: ha igaznak bizonyult volna, akkor az nagyon súlyos lenne. Magyarán: kitalál egy orbitális baromságot, majd belátja, hogy hazugság, viszont megjegyzi, hogy ha igaz lenne, amit kifundált, az bizony durva lenne. Levonhatjuk a következtetést: Vadim Tudor, Gigi Becali és Elena Băsescu után se maradt kretén hazai képviselők nélkül az Európai Parlament!

► Az egész héten az Egyesült Államokban haknizó Klaus Johannist a Light Unto the Nations (Fény a nemzetekre) elnevezésű elismeréssel tüntette ki hétfőn az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC), melynek képviselője, Allan Reich a jogállam támogatójának nevezte őt amiatt, ahogy a korrupció büntethetőségének csökkentését célzó 13-as sürgősségi kormányrendelet ügyében eljárt, és egyben „az erkölcs hangjaként” aposztrofálta a román államfőt. A jó Klaus úgy meghatódott ettől az ökörségtől, hogy kijelentette: Románia szembenézett a múltjával, és a diszkriminációellenesség hirdetőjévé vált. (Itthon hirdetik, de nem kell senkinek, úgyhogy kimegy Amerikába, és eladja nekik – foglalhatnánk össze röviden és velősen, izé, valósan.)

Johannist pénteken Washingtonban fogadja Donald Trump, amitől a hazai politikai elemzők és normálisabb újságírók már előre fáznak – prietenii ştiu, de ce…

► Tusnádfürdő utcáin újabban több a medve, mint a (kétlábon)járókelő, de ez már olyan megszokott, hogy szinte említésre se méltó, a környezetvédelmi ügynökség képviselőjének reakciója viszont annál inkább, aki az alábbiakat találta mondani: őket még nem értesítették az ügyről, amikor ez majd megtörténik, megpróbálnak megoldást találni a helyi hatóságokkal együtt. Ami kábé olyan, mintha a tűzoltók egy lángokban álló házat látnának az út mentén, de nem kezdenék el oltani, hanem visszakocsikáznának a laktanyába, és nyugisan kártyázgatva várnák a segélyhívást.

► Végezetül, hogy ne mindig csak a lyukat lássuk a perecben, íme az Európába begyűrűzött terrorizmus pozitívuma: nem kell azon agyaljunk, hogy a terrorfenyegetettség miatt hova (ne) menjünk nyaralni, hiszen újabban Párizsban, Brüsszelben, Nizzában vagy Londonban is pont annyi eséllyel robbantanak fel, lőnek agyon, késelnek halálra vagy gázolnak laposra, mint Törökországban, Egyiptomban, Tunéziában vagy Líbiában. Hurrá, itt a nyár!

Share Button
Ennyien olvasták: 695

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.