Központ
2020. május 30. szombat, Janka, Zsanett

The Revenant, avagy Soós Zoltán, a visszatérő

Molnár Tibor szeptember 27, 2017 Humor

Visszatért az RMDSZ életébe Soós Zoltán, a „szövetség” tavalyi marosvásárhelyi polgármesterjelöltje. A múzeumigazgató – aki 2016 nyarán kissé megszorongatta az akkori és jelenlegi polgármestert, de végül a „városfelszabadítás” elmaradt – az őszi előválasztások után tevődött kvázi vakvágányra, miután az RMDSZ-es rangsoroló üléseken történt mismásolásokat követően végül nem került befutó helyre a képviselőházi rangsorolásban.

The Revenant, avagy Soós Zoltán, a visszatérő

A vásárhelyi RMDSZ egykori enfant terrible-je, a jelenleg a városi szervezetet vezető és egyben parlamenti képviselő Vass Levente a nyitás jelszavával körzeti elnöki tisztséget ajánlott fel Soósnak, amelyet amaz el is fogadott. Hasonló ajánlattal keresték meg Portik Vilmost is, aki tavalyig még az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) megyei szervezetét vezette, ellenben ő – állítólag hosszas tépelődés után – passzolta Vass ajánlatát. „Az RMDSZ mindkét személyt értékesnek tartja, ezért is próbálta magához édesgetni. Arra kértem őket, álljanak mellénk, és segítsenek alulról építkezni. Nagyon sajnálom, hogy végül csak Soós Zoltán vállalhatta” – fejtette ki a marosvásárhelyi szervezet elnöke, és ez esetben az „édesgetés” szó használata tökéletesen adekvát.

„Manapság nem népszerű politikusnak lenni” – magyarázta a bizonyítványukat Kali István, az RMDSZ marosvásárhelyi ügyvezető elnöke, vagyis azt, hogy a meghirdetett két alelnöki tisztségre két hónap alatt egyetlen fránya pályázat sem érkezett, végül vágtató musztáng hátáról lasszózva sikerült befogni két embert. (Manapság nem népszerű RMDSZ-es politikusnak lenni – talán így helyesebb volna az elmés állítás.) A két új alelnök: Gáspár Botond, a Vásárhelyi Hírlap újságírója, valamint Ferencz Katalin negyedéves sapientiás diák. Előbbi a kultúráért, turizmusért és interetnikai kapcsolatokért felel, utóbbi ifjúsági problémákkal foglalkozik majd, s ha megunják, cserélnek.

Share Button
Ennyien olvasták: 999

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.