BB_WEB
Oldalainkat 56 vendég böngészi
Főoldal Társadalom Nagy az érdeklődés a magyar állampolgárság iránt
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Hírek - Társadalom

Nagyaz érdeklődés a magyar állampolgárság iránt

 AllampolgarsagNagy érdeklődés övezi a honosítási kérelemért folyamadókat eligazító Demokrácia-központot, mely január 3-tól a Klastrom (Mihai Viteazu) utca 40. szám alatt ingyenes tájékoztatást és segítségnyújtást biztosít az érdeklődőknek. A magas igénynek eleget téve az iroda munkatársai hétfőtől csütörtökig hosszabbított programmal, reggel 8-tól este 8-ig állnak a hozzájuk fordulók rendelkezésére.


A központ létjogosultságát bizonyítja, hogy az irodát felkeresők száma meghaladja a napi százat, valamint ötvennél is többen érdeklődnek naponta telefonon az állampolgársági kérelem ügyében, tájékoztatta a sajtót Portik Vilmos közkapcsolati felelős. Továbbá elmondta, az iroda nyitva tartása óta körülbelül már száz dossziét véglegesítettek, melyeket a kolozsvári konzulátusra jegyeztetnek elő.
Az iroda munkatársai információt, felvilágosítást nyújtanak az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatban, ezen felül segítenek összeállítani a szükséges iratcsomót, kitölteni a honosítási kérelmet. Az irodában, szükség esetén, egy külső bedolgozó a szükséges iratok fordítását vállalja, melynek ellenértéke 15 lej. A marosvásárhelyi demokráciaközpont kérésre a kolozsvári konzulátusra tud előjegyzést szerezni, mely időpontra majd személyesen kell megjelenni a láttamozott dossziéval. A tolongás elkerülése érdekében az iroda vezetője, Kali István arra kéri az érdeklődőket, előzetes bejelentkezés útján kérjenek időpontot. A napi 12 órás, hétfőtől csütörtökig tartó ügyfélfogadás mellett, az iroda munkatársai pénteken is tájékoztatást nyújtanak, de ez a nap egyéb tevékenységeknek van fenntartva.
A marosvásárhelyi iroda mellett Maros megyében Erdőszentgyörgyön és Nyárádszeredában működik Demokrácia-központ. Erdőszentgyörgyön a Hosszú utca 104/1. szám alatt, a játszótér mögötti tömbházban, II. emelet, 9-es ajtónál az ügyfeleket keddenként 10–20, szerdán és csütörtökön 9–19 óra között fogadják, Nyárádszeredában pedig a Bocskai tér 31. szám alatti ingatlanban várják az érdeklődőket.

argaiv1444


Share
 

Comments  

 
0 #1 2011-02-16 11:29
A pártra hol gyűjtik az aláírásokat? Erről miért ne mtájékoztatnak? Csak a demokrácia központban tudtam meg, hogy jó szívvel veszik ha aláírok, még lehet, hogy kedvezőbb időpontot is kapok.
Quote
 

Szólj hozzá

Security code
Refresh

Ennyien olvasták: 1290
Aktuális lapszámunk
2014.09.11-17.


 

Click

Kapható az újságárusoknál!

Olvassanak minket!

A Központ holnap megjelenő számából megtudhatják, hogy hosszas tárgyalásokat és vitákat követően a helyi magyar politikai pártoknak sikerült megegyezniük a közös polgármesterjelölt ügyében. Bár egyelőre még homály fedi, hogy a három potenciális jelölt – Csegzi Sándor, Dávid Csaba és Vass Levente – közül ki száll harcba a polgármesteri székért, egy dolog biztos: az illető személy számíthat a magyar pártok támogatására.
Harmadik oldalunkon szakemberek értékelik az idei érettségit.  A lelki egészségvédelmi szempontokat is érintő beszélgetés interjúalanyai (Székely Emese, dr. Borsos Szabolcs és Muica Ottó) arra a kérdésre is válaszolnak, hogy hogyan kezeljék a szülők azt, ha a gyereküknek nem sikerült az érettségije.
Kultúra rovatunkban riportot közlünk a havadtői múzeumról, amelyből  kiderül az is, hogy Metz Albert, Marosvásárhely zenekarának létesítője milyen szálakon keresztül kötődik a faluhoz.
Sportrovatunkban pedig portréinterjút közlünk Dénes József veterán testépítővel.Olvassanak minket!