Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

10 éves gyermeket használtak öngyilkos merénylőnek

Központ január 3, 2017 Külföld

Nemcsak Törökországban történt december 31-én terrortámadás, hanem az északkelet-nigériai Maiduguriban is. Ennek elkövetését az Iszlám Állam testvérszervezeteként jegyzett Boko Haram bár tagadta, az elkövetési módszer egyedisége miatt szinte biztosan felelőssé tehető.

Bár a fősodratú média nem igen tekintette hírértékűnek a merényletet, december 31-én helyi idő szerint este fél 10 környékén két fiatal lány környékezte meg a város egyik nyílt piacterét annak érdekében, hogy a magukra erősített robbanóöveket működésbe hozzák. Az egyik elkövető egy mindössze 10 éves lány gyermek volt, aki feltételezések szerint olyan ideges volt, hogy idő előtt élesítette a magára erősített bombát, így az nem tudott maximális pusztítást végezni.

A 10 év körüli lány a helyszínen azonnal életét vesztette, rajta kívül csupán egy ember sérült meg – igaz, súlyosan. A másik öngyilkos merénylőt azonban sikerült a tömegnek kiszúrnia és elfognia, mielőtt felrobbantotta volna magát. Sajtóértesülések szerint meg is lincselhették a szintén lány terroristát. A merényletet egyelőre nem vállalta egyetlen terrorszervezet sem magára, azonban szakértők szerint kifejezetten az Iszlám Államra és a Boko Haramra jellemző, hogy egyes, az általuk fogvatartottak gyermekeit használják fel öngyilkos merényletekre.

Forrás: 888.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 540

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.