Központ
2017. december 16. szombat, Etelka, Aletta
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Borús
Hétfő
Borús

10 éves gyermeket használtak öngyilkos merénylőnek

Központ január 3, 2017 Külföld

Nemcsak Törökországban történt december 31-én terrortámadás, hanem az északkelet-nigériai Maiduguriban is. Ennek elkövetését az Iszlám Állam testvérszervezeteként jegyzett Boko Haram bár tagadta, az elkövetési módszer egyedisége miatt szinte biztosan felelőssé tehető.

Bár a fősodratú média nem igen tekintette hírértékűnek a merényletet, december 31-én helyi idő szerint este fél 10 környékén két fiatal lány környékezte meg a város egyik nyílt piacterét annak érdekében, hogy a magukra erősített robbanóöveket működésbe hozzák. Az egyik elkövető egy mindössze 10 éves lány gyermek volt, aki feltételezések szerint olyan ideges volt, hogy idő előtt élesítette a magára erősített bombát, így az nem tudott maximális pusztítást végezni.

A 10 év körüli lány a helyszínen azonnal életét vesztette, rajta kívül csupán egy ember sérült meg – igaz, súlyosan. A másik öngyilkos merénylőt azonban sikerült a tömegnek kiszúrnia és elfognia, mielőtt felrobbantotta volna magát. Sajtóértesülések szerint meg is lincselhették a szintén lány terroristát. A merényletet egyelőre nem vállalta egyetlen terrorszervezet sem magára, azonban szakértők szerint kifejezetten az Iszlám Államra és a Boko Haramra jellemző, hogy egyes, az általuk fogvatartottak gyermekeit használják fel öngyilkos merényletekre.

Forrás: 888.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 261

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.