Központ
2018. szeptember 23. vasárnap, Tekla, Líviusz

185 iraki katonát mészárolt le az Iszlám Állam

Központ április 27, 2015 Külföld

Száznyolcvanöt fogságba ejtett katonát mészárolt le kivégzésszerű módon az Iszlám Állam terrorszervezet Irakban. A megölt katonák között volt Hasszán Abbász Tufan tábornok, az iraki haderők első hadosztályának parancsnoka is bagdadi biztonsági források hét végi beszámolói szerint.

Shi'ite volunteers, who have joined the Iraqi army to fight the ISIL, take part in a parade in Kanaan

Az iraki haderő illetékeseinek közlése szerint a szélsőségesek pénteken elfoglaltak egy iraki katonai támaszpontot a Ramáditól 70 kilométerre északra található Tartar-tó mellett. A dzsihadisták ez után végeztek a 185 katonával, köztük a tábornokkal, egy dandárparancsnokkal és több tiszttel.

Ez az Iszlám Állam terrorcsoportnak az iraki hadsereg ellen elkövetett legnagyobb öldöklése azóta, hogy tavaly nyáron Tikrít elfoglalásakor a szélsőségesek közel 1300 katonát mészároltak le a Camp Speicher légitámaszponton.

A beszámolók szerint a Tartar-tó melletti bázis védőinek elfogyott a muníciója, majd a terrorcsoport megrohamozta a támaszpontot, és ott helyben lemészároltak 140 katonát és katonatisztet. További 45 katonát magukkal hurcoltak a Bagdadtól 70 kilométerre nyugatra fekvő Falludzsába, a dzsihadisták Anbár tartománybeli fellegvárába, és ott végeztek velük.

A nyugat-iraki Anbár tartomány jelentős részét ellenőrzése alatt tartja az Iszlám Állam terrorcsoport. Az iraki hadsereg kezén lévő tartományi központot, Ramádit folyamatosan támadják a szélsőségesek. A főként síita milíciákból álló iraki reguláris erőknek mindeddig sikerült megakadályozniuk Ramádi elestét.

Az Iszlám Állam február elején hozta nyilvánosságra eddigi legbrutálisabb videóját. A felvételen élve égettek el egy jordániai pilótát, akit még tavaly fogtak el Szíriában. Az elmúlt hónapokban mindennapossá váltak a lefejezésekről készült videók, legutóbb 21 kopt kereszténnyel végeztek a fegyveresek az Iszlám Állam fennhatósága alá tartozó területen.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 327

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.