Központ
2018. január 17. szerda, Antal, Antónia
Havazás
Ma
Havazás
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Jégsörét
Péntek
Jégsörét

19 holttest került elő egy mexikói szakadékból

Központ december 16, 2015 Külföld

Legalább 19 holttestet találtak a mexikói hatóságok egy kanyonban az erőszakos cselekményekről hírhedt Guerrero tagállamban – közölték szövetségi tisztviselők.

maxikoholtt

Nyolc holttesten égésnyomokat fedeztek fel, két testet pedig darabokban találtak meg a mexikói hatóságok. Nem zárják ki annak lehetőségét, hogy több testet találnak még. Az előzetes megállapítások szerint a holttesteket az elmúlt másfél évben hajították a Chichihualco nevű városhoz közeli szűk, 500 méter mély szakadékba. Guerrero tagállam északi részén az utóbbi években több mint kétszáz eltűnt ember után kutató nyomozócsoport lelt rá a holttestekre egy névtelen bejelentés alapján.

Guerreróban nagyon gyakoriak az erőszakos bűncselekmények a drogkartellek jelenléte miatt. Ebben a tagállamban veszett nyoma tavaly szeptemberben a 43 főiskolásnak. A hatóságok szerint rendőrök átadták a tüntetésre készülő diákokat a Guerreros Unidos helyi drogkartellnek, amelynek emberei meggyilkolták, majd elégették őket egy hulladéklerakóban, és maradványaikat egy folyóba dobták. Az esettel kapcsolatban letartóztatták a város polgármesterét is, mert a gyanú szerint az ő utasítására hurcolták el a rendőrök a diákokat.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 232

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.