Központ
2020. augusztus 10. hétfő, Lőrinc

A gyilkos pilóta naplója feltárja az igazságot

Központ március 8, 2016 Külföld

Előkerült annak a depressziós másodpilótának a naplója, aki még tavaly márciusban a francia Alpokban szándékosan sziklának kormányozta a GermanWings egy személyszállító gépét annak 149 utasával.

lubitz

A Bild által megszellőztetett, számítógépen vezetett napló több megdöbbentő részletet is feltár Andreaas Lubiztról; naplójában a pilóta részletesen beszámol arról, hogy már lufthansás kiképzése során is álmatlanságban, súlyos depresszióban szenvedett.

2008 Szeptemberében Lubitz Brémába költözött, hogy megkezdje kiképzését. 2 hónap után azonban abbahagyta a tréninget, látás- és alvászavarra panaszkodva, továbbá arról is beszámolt, hogy hangokat hall. Miután elhagyta az iskolát terapeutához kezdett járni, aki megállapította, hogy a súlyos önsajnálattal és belső feszültségekkel terhelt Lubitz, de akkor még nem tűnt úgy, hogy hajlamos lenne az öngyilkosságra.

Miután a széles  körű kezelésnek alávetette magát, ide értve a hipnózist, gyógyszeres kezelést és relaxációs gyakorlatokat,  orvosa a pilótaképzés folytatásra alkalmasnak ítélte Lubitzot, aki 2009 nyarán folytatta is tanulmányait; depressziója azonban még az év vége előtt visszatért.

Naplójának egy másik bejegyzésében arról ír, hogy szomorúan látja merre tart a világ, és meggyőződése, az egyetlen út leugrani egy szikláról. A visszaesés egyértelmű volt, ám ő folytatta a képzést és 2014-ben másodpilótai rangot szerzett. Ekkor írja, annak ellenére, hogy munkát kapott és barátnőjével Düsseldorfba költözött, stresszesnek érzi magát.

A most előkerült napló feljegyzéseit 41 orvos vizsgálta eddig, mindegyikük súlyos depressziót állapított meg.

Forrás: Deutsche Welle, 888.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 584

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.