Központ
2018. július 23. hétfő, Lenke

A kétezret is meghaladta idén a Földközi-tengerbe veszett menekültek száma

Központ augusztus 5, 2015 Külföld

Idén már több mint kétezer, Európába tartó migráns halt meg a Földközi-tengeren – közölte kedden a Nemzetközi Migrációs Szervezet.

foldkozitg
“A vízbe veszett migránsok és menekültek száma a hétvégén, sajnos, elérte a kétezret” – mondta sajtótájékoztatóján Itayi Virri, a genfi székhelyű szervezet szóvivője.

A legfrissebb adatok szerint idén eddig körülbelül 188 ezer illegális bevándorló érkezett a Földközi-tengeren keresztül Európába. A szóvivő szerint ez a szám “nagyon gyorsan el fogja érni” a lélektani határnak számító 200 ezret.

A Földközi-tengeren keresztül Európába érkezett migránsok közül 97 ezren Görögországban, több mint 90 ezren pedig Olaszországban értek partot.

A halálesetek többségét az olasz partok felé tartó menekültek körében regisztrálták: az Észak-Afrikából Olaszországba indulók közül legalább 1930-an vesztették életüket, a Törökországból Görögországba eljutni próbálók között pedig hatvan halottat jegyeztek fel. Az összesítés tizenkilenc migráns múlt hét végi halálával emelkedett 2000 fölé. Ők Szicília közelében vesztették életüket – többük halálát a kimerültség okozta, mások közülük szomjan haltak, miután ivóvizüket inkább a hajó motorjának hűtésére használták.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 315

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.