Központ
2020. május 28. csütörtök, Emil, Csanád

A Lufthansa elismerte: tudott a pilóta korábbi depressziójáról

Központ április 1, 2015 Külföld

Eddig csak annyit közölt a légitársaság, hogy Lubitz megszakította a kiképzését, de hivatalosan nem árulta el, miért.

lufth

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája szólt a repülési kiképzőiskolájának, hogy korábban depressziós volt, közölte a Lufthansa. A légitársaság előzőleg annyit árult el, hogy Andreas Lubitz megszakította a kiképzését, de a cég nem közölte, miért.

Most viszont ezzel kapcsolatos iratokat osztott meg az ügyészséggel, köztük 2009-es emaileket is. Ekkor volt a szünet Lubitz kiképzésében. A levelekben az áll, hogy Lubitz a visszatérésekor “mély depressziós időszakról” számolt be a kiképzőinek, írja a BBC.

A Lufthansa vezérigazgatója, Carsten Spohr korábban azt mondta, a cég nem tudott semmi olyasmiről, ami miatt Andreas Lubitz a hegynek vezethette a gépet. “100 százalékosan fitt volt, korlátozás nélkül repülhetett”, mondta.

Lubitz 2009-ben folytatta, majd sikeresen befejezte a kiképzést, és minden orvosi teszten megfelelt, közölte a cég. A Germanwingsnél 2013-ban kezdett dolgozni.

Paris Match eközben egy a repülőgépen készült mobiltelefonos videofelvételről számolt be: ezen a katasztrófa előtti utolsó pillanatok látszanak, a telefont a roncsok között találták. A lap szerint a kaotikus felvételen nehéz felismerni bárkit is, de az utasok sikoltozásából világos, hogy tudták, mi történik. Több nyelven is hallható az “istenem!” kiáltás, és fémes kalapáló hangot is hallani. A lap szerint elképzelhető, hogy ez annak a hangja, ahogy a pilóta próbálja betörni az ajtót. Aztán erős rázkódás, és erősödő sikoltozás, majd elsötétül a kép.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf járata múlt hét kedden zuhant le a francia Alpokban 150 emberrel a fedélzetén. Az eddigi információk szerint a másodpilóta bezárkózott a fülkébe, majd szándékosan a hegynek vezette az Airbus A320-as gépet.

Forrás: vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 525

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.