Központ
2019. január 17. csütörtök, Antal, Antónia

A másodpilóta kiöntött kávéja miatt nem jutott el a Vatikánba a szerb elnök

Központ április 21, 2015 Külföld

Nem motorhiba, hanem az államfőt szállító repülőgép másodpilótájának kilöttyentett kávéja miatt kellett lemondaniTomislav Nikolic szerb köztársasági elnök péntekre tervezett vatikáni látogatását – derült ki az esettel kapcsolatos vizsgálatból, amelynek eredményeit kedden a belgrádi közszolgálati televízió (RTS) is ismertette.

nikolic
A vizsgálatból, valamint a pilóta és a másodpilóta jelentéséből kiderült, hogy a szerb kormány Falcon típusú repülőgépén – amelyen Nikolic Rómába utazott – nem sokkal a felszállás után kávét szolgáltak fel, amelyet a másodpilóta véletlenül a vezérlőpanelre öntött. A hiba akkor történt, amikor a kilöttyent kávét megpróbálta felitatni, és eközben megnyomott egy vészjelző gombot, ami miatt a gép az Adriai-tenger felett hirtelen elkezdett süllyedni, majd amikor a pilóta elkezdte ismét felemelni a gépet, az egyik motor is leállt. Ezt követően a gép visszafordult Belgrádba.

A másodpilótát határozatlan időre felfüggesztették.

Pénteken a szerb elnök sajtóirodája még azt közölte, motorhiba miatt kellett a gépnek visszafordulnia, és ezért kellett lemondani Tomislav Nikolic vatikáni látogatását.

A szerb kormánynak egyébként két gépe van, mindkettővel voltak már problémák az utóbbi években, Aleksandar Vucic kormányfő azonban azt közölte: egyelőre nem vásárolnak új gépeket.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 429

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.