Központ
2020. július 07. kedd, Apollónia

A menekültek nem tesznek különbséget a magyarok és az osztrákok között

Központ szeptember 15, 2015 Külföld

Hétfőn csaknem hatezren, vasárnap ötezren, szombaton pedig háromezren töltötték az éjszakát Bécsben, ahol ideiglenes szálláshelyekkel készültek fel az emberek fogadására.

menekul

Hétfőn az osztrák fővárosban 150 menedékkérelmet nyújtottak be, ez a szám alig valamivel volt több, mint az előző napokban. A hatóságok kedden több ezer embert várnak, akik Burgenlandból az osztrák fővárosba érkeznek majd buszokkal és különvonatokkal.

A katonák Nickelsdorfnál (Miklóshalma) hétfőn éjszaka felállítottak csaknem 180 sátrat, amelyben összesen 800 ember fér el. Kedden éjszaka további 1500 ember érkezett a településre. Az osztrák autópálya-kezelő (Asfinag) hétfőn és kedden is több alkalommal biztonsági okokból lezárta a határátkelőnél lévő A4-es autópályát, minthogy ismét azon haladtak gyalog a menekültek.

A dél-burgenlandi Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz im Lafnitztal) hétfőn 4500, kedd hajnalban 500 menekült érkezett Ausztriába, őket buszokkal szállították tovább tartományi befogadóhelyekre. A településnél száz rendőr teljesít szolgálatot kedden.

Az alsó-ausztriai szükségszállásokon 1900-an éjszakáztak hétfőn, Schwechatnál 500, a tullni csarnoknál ezer embert tudtak fogadni, hétfőtől Sankt Pöltenben további háromszáz főnek alkalmas befogadóhelyet nyitottak meg. A tartomány további szálláshelyek után kutat.

A salzburgi pályaudvar közelében kialakított szükségszálláson 600-an éjszakáztak, akik már kedd reggel javarészt tovább is utaztak Németország irányába. A rendőrség tájékoztatása szerint kedden délelőtt nyugodt volt a helyzet a pályaudvaron.

Az osztrák belügyminisztérium kedden azt közölte, hogy az ausztriai határellenőrzést “fokozatosan” vezetik be, azonban a konkrét lépések még előkészítés alatt állnak. A tárca közlése szerint a benyújtott menekültkérelmek száma nagyjából az utóbbi hetek és hónapok átlagának megfelelő, nem nőtt drasztikusan. Akik nem nyújtottak be menekültkérelmet, de mégis Ausztriában tartózkodnak, mindenekelőtt ellátásban részesülnek, hiszen a minisztérium tájékoztatása szerint elsődleges szempont, hogy akik súlyos helyzet elől menekültek, ellátást kapjanak, a többi intézkedés ez után következik majd. Azok, akik érvényes utazási dokumentumok nélkül jöttek Ausztriába, kiutasíthatók az országból.

Forrás:mti

Share Button
Ennyien olvasták: 410

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.