Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

A török elnök szerint a fogamzásgátlás hazaárulás

Központ december 23, 2014 Külföld

Hazaárulásnak nevezte a fogamzásgátló szerek használatát a török államfő – jelentette hétfőn a helyi médiária hivatkozva az MTI.

receptayyip

Recep Tayyip Erdogan egyik bizalmasa, Mustafa Kefeli üzletember fiának vasárnapi lakodalmán házassági tanúként fejtette ki álláspontját. A jegyespárhoz intézett beszédében, amelyről videót is közzétett több hírportál, azt mondta: egy vagy két gyerek nem elég. A nemzetünk erősítéséhez dinamikusabb és fiatalabb népességre van szükség.

Arra kérte a házasulandókat, hogy legalább három gyermeket vállaljanak, javítva ezzel is a népesedési statisztikákon. Erdogan attól tart, hogy a csökkenő születési arányszám aláássa az ország gazdasági erejét. “Egy gyerek az egyedüllét szinonimája, kettő a versengésé, három az egyensúlyé, négy pedig a bőségé. Isten pedig gondoskodik a többiről” – mondta a török elnök.

A 11 éven át kormányfőként szolgáló Erdogan novemberben azzal bosszantotta fel a feministákat, hogy természetellenesnek nevezte a nők és a férfiak egyenjogúságát.  “Vallásunk (az iszlám) egyetlen helyet jelölt ki a nők számára (a társadalomban): az anyaságot” – mondta egy isztambuli konferencián, amelyet a nők és a jog témájában rendeztek.

A török elnök, akinek két fia és két lánya van, 2012-ben be akarta tiltatni az abortuszt, de a közvélemény felháborodása miatt végül elállt tervétől.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 565

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.