Központ
2019. október 17. csütörtök, Hedvig

A tunéziai merénylőt a foci, a csajok és a rapzene érdekelte

Központ június 29, 2015 Külföld

A tunéziai belügyminisztérium szerint segítői is voltak Seifeddine Rezguinak, aki a múlt héten 38 embert végzett ki a Szúszában. A tunéziai hatóságok szerint Rezgui tettestársai segítettek neki Kalsanyikovaot szerezni és eljutni a merénylet helyszínére.

merenylo

A beszámolók szerint a merénylet előtt Rezgui teljesen normális fiatalnak számított, akit leginkább a foci, a csajok és a rapzene érdekelt. A környezete sem érti, hirtelen hogy lett belőle iszlamista merénylő. Rendszeresen imádkozott, de az ismerősei szerint sosem beszél a vallásról, főleg nem hallottak tőle a szélsőségesek baromságaiból.

Rezgui a hatóságok megfigyelési listáin sem szerepelt, a mecset, ahova járt, nem számított a radikálisabb helyek közé. A biztonsági erők szerint nem rég, úgy fél évvel ezelőtt csatlakozhatott a terroristákhoz. Úgy gondolják, hogy a neten tarthatta a kapcsolatot valamelyik szélsőséges csoporttal.

Az áldozatok közül legalább 30-an brit állampolgárok voltak, de voltak köztük egy belga, egy ír és egy német is. Ezen felül 36-an sérültek meg a merényletben, néhányan súlyosan.

Forrás: 444.hu, BBC, Reuters

Share Button
Ennyien olvasták: 420

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.