Központ
2020. július 14. kedd, Örs, Stella

A vonat, amelyet mindössze egy lányutasért tartanak fenn

Központ január 12, 2016 Külföld

Naponta kétszer áll meg az állomáson egy középiskolás lány kedvéért.

utas

Évek óta egyetlen utas vár a vonatra a Kami-Sirataki vasútállomáson, amely Japán legészakibb szigetén, Hokkaidón található.A vonat csak kétszer áll meg ott naponta:egyszer, amikor elviszi őt a középiskolába, egyszer pedig akkor, amikor visszahozza.

Mindez úgy tűnik, mintha egy Mijazaki filmet néznénk, de a CCTV News szerint a Japán Vasutak döntött így három évvel ezelőtt. Akkorra ugyanis a távoli vasútállomáson drámaian lecsökkent az utasforgalom, és a teherszállítás is megszűnt. A társaság akkor be is akarta zárni az állomást, ám észrevette, hogy egy középiskolás lány még mindig használja.

Márciusban bezárják

A vasúttársaság úgy döntött, hogy tovább működteti a járatot, amíg le nem érettségizik. Még a menetrendet is a lány igényeihez igazították. A meg nem nevezett lány várhatóan idén márciusban fogja befejezni a középiskolát, így akkor a vasútállomást is bezárják majd.

A CCTV Facebook-oldalán megjelent hírt kommentelők közül többen elismeréssel beszélnek arról, hogy a japán kormány milyen fontosnak tartja az oktatás ügyét. Mások a vasút vidéki kihívásaira emlékeztetnek:az öregedő és fogyó társadalom egyre nagyobb problémát jelent Japánnak.Az Kami-Sirataki állomás például Engaru település mellett fekszik, ahol az elmúlt néhány évtizedben 20 vasúti járatot szüntettek meg.

Forrás: origo

Share Button
Ennyien olvasták: 591

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.