Központ
2018. július 16. hétfő, Valter

Álmukban dőlt rá negyven emberre egy hegyoldal Kínában

Központ augusztus 12, 2015 Külföld

Összesen negyven alvó embert temetett maga alá egy leomló hegyoldal szerda reggel az északnyugat-kínai Senhszi tartományban – jelentette a Hszinhua hírügynökség.

shenszi

Sanjang településen, a Vucsou bányavállalat munkásszállásaként szolgáló tizenöt építményre és három házra egymillió köbméternyi föld és szikla omlott múlt éjszaka. A hatóságok és a mentők megkezdték a túlélők utáni kutatást, a környékbelieket evakuálták. A központi televízió legfrissebb jelentései szerint már sikerült négy embert kimenteni, de a további munkát nehezítik a terepviszonyok és a folyamatos eső. A híradások arról számolnak be, hogy eddig legalább 26 halálos áldozata van az elmúlt napokban Kelet-Kína négy tartományában pusztító Soudelor tájfun okozta áradásoknak, földcsuszamlásoknak, épületomlásoknak. Hét embert még nem találnak.

A délkeleti Fucsien tartományban ez volt az elmúlt évtized legnagyobb kárt okozó trópusi ciklonja. A régióban több mint félmillió embert kellett lakóhelyéről elköltöztetni, csaknem hétezer ház dőlt romba, 112 ezer hektáron érte kár a mezőgazdasági növényeket. Az anyagi veszteséget 9,7 milliárd jüanra becsülték. A Zsenmin Zsipao című lap szerint hétfőn két kárfelmérést végző helyi tisztségviselő autóját roncsolta össze egy váratlan földcsuszamlás Anhuj tartományban. A járási párttitkár és a társaságában lévő helyettes polgármester a helyszínen meghalt.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 394

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.