Központ
2018. október 23. kedd, Gyöngyi

Az Iszlám Állam 9/11-gyel fenyegetőzik

Központ április 14, 2015 Külföld

Washington – Az Egyesült Államok felperzselését és a 2001. szeptember 11-i támadásokhoz hasonló terrorcselekmény elkövetését ígérte az Iszlám Állam (ISIS) nevű dzsihadista szervezet hétfőn közzétett internetes propagandavideójában.

islam

A 11 perces, Fel fogjuk perzselni Amerikát című videóban a Szíria és Irak jelentős részét ellenőrzése alatt tartó terrorszervezet arra szólítja fel híveit, hogy kövessenek el terrorcselekményeket az Egyesült Államok területén, és azzal fenyeget, hogy az amerikaiak a világon sehol sincsenek biztonságban – számolt be a videóról a Newsweek amerikai magazin internetes oldalán.

“Amerika azt hiszi, hogy földrajzi elhelyezkedése miatt biztonságban van. Muszlim országokat száll meg, és azt gondolja, hogy a dzsihád hadserege nem fogja elérni területét. Azonban az amerikaiak ábrándja, hogy biztonságban tudhassák magukat, délibábbá vált” – hangzik el a propagandavideóban.

A videó képsorain feltűnik az IÁ több túszának – korábban már közzétett – brutális meggyilkolása, a kanadai parlament elleni októberi támadás, a januári párizsi túszejtés, illetve az IÁ által feltört nyugati honlapok is láthatóak.
A videó narrátora azt mondta, hogy “hamarosan ismét félelem fog terjedni” Amerikában.

Az ISIS korábban Róma elpusztításával is fenyegetőzött, egy januári videóban pedig azt ígérte, muszlim tartománnyá teszi az Egyesült Államokat és lefejezi Barack Obama amerikai elnököt.

Az Egyesült Államok nyugati és arab szövetségeseivel augusztus óta mér légicsapásokat az IÁ-ra Irak és Szíria területén.

Forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 298

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.