Központ
2020. július 15. szerda, Henrik, Roland

Botrányos gyorstalpaló a kölni lányoknak

Központ január 6, 2016 Külföld

A kölni polgármester tanácsokat osztogatna a helyi német lányoknak azzal kapcsolatban, hogyan kellene viselkedniük, hogy elkerüljék a szexuális zaklatást.

henriettereker

Henriette Reker, a kölni polgármester elsősorban a saját, német lakosait okítaná, hogy miként érdemes az utcán nőként viselkedni, ha jót akarnak maguknak. Tanácsait egy úgynevezett kód-könyvbe foglalná, amely ingyenesen elérhető lenne a kölni lányok számára.

A kölni vonatállomás környékén több mint 80 alkalommal hívták ki a rendőrséget szexuális zaklatás és rablás miatt. Az sértettek nagy része nő. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság vádjával több mint 1000 fiatal férfit keres. A jelentések és a helyszíni beszámolók szerint az elkövetők arabok és észak-afrikaiak voltak, akik nagyobb bandákba tömörülve követték el az erőszakos bűncselekményeket.

Az intelmeket tartalmazó mű többnyire olyan tanácsokkal lenne tele, mint, hogy mekkora az ideális távolságtartás mértéke egy kölni lány és egy idegen férfi között, vagy érdemes-e egyáltalán egyedül járni-kelni az utcán Kölnben.

Nemcsak a helyi lányok, hanem kollektívan a kölniek túlnyomó többsége felháborodott a kezdeményezés kapcsán. A lakosok elsősorban azt fájlalják, hogy miért pont nekik – törvénytisztelő állampolgárokként – kellene alkalmazkodni az erőszakos, molesztáló magatartást sugárzó bevándorlókkal szemben.

Henriette Reker egyébként nem rég épült fel egy súlyos támadás után szerzett sérülésből, miután egy szélsőjobboldali szimpatizáns nyakon szúrta egy tőrrel. A támadás mögötti motivációt feltehetően a polgármester migráns-barát nyilatkozatai szolgálhatták. Németországban egyre inkább kezd elfajulni a helyzet, amióta több mint egy millió illegális bevándorlót fogadott be a német állam.

Forrás: Independent, 444.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 578

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.