Központ
2020. február 20. csütörtök, Aladár, Álmos

Brit királyi esküvőkre készült tortaszeleteket árvereznek

Központ június 2, 2015 Külföld

Az elmúlt több mint negyven év brit királyi esküvőin felszolgált torták egy-egy szeletére licitálhatnak az érdeklődők idén júniusban. Az aukciót lebonyolító Beverly Hills-i Julien’s Auctions szerint az öt szelet tortát II. Erzsébet királynő egykori elsőszámú sofőrje, Leonard Massey hagyatékából bocsátják árverésre – olvasható az artnet hírportálon.

torta

A június 27-i aukció tételei Anna hercegnő és első férje, Mark Phillips 1973-as, András yorki herceg és Sarah Ferguson 1986-os, Károly walesi herceg és Diana hercegnő 1981-es, Károly walesi herceg és Kamilla cornwalli hercegnő 2005-ös, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegnő 2011-es lagzijáról származnak.

A szakértői becslések 400 dollárnál kezdődnek – ennyit várnak Károly és Kamilla tortájának egy szeletéért -, és 2000 dollárig terjednek – ezt a Károly és Diana esküvőjén felszolgált cukrászati remekmű egy szeletéért remélik -, habár 2011-ben 7500 dollárért (2,1 millió forint) cserélt gazdát Vilmos és Katalin tortájának egy szelete ugyancsak a Julien’s Auctions-nél.

Mindegyik szelet az adott esküvő dizájnját idéző ajándékdobozba van csomagolva. A tételek közül kettő – az 1973-as és az 1986-os esküvőről származó – nem alkalmas már a fogyasztásra. A brit királyi család rajongói június 6-ig nézhetik meg a szeleteket a londoni Stafford Hotelben.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 742

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.