Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Budapesten is terveztek terrorakciót

Központ február 16, 2015 Külföld

Budapesten is terveztek terrorakciót, de sikerült lefülelni – írja a Magyar Nemzet hétfői száma, amely beszámol egy Magyarországon keresztül Berlinbe érkező férfiról is, akinél terrorakció-terveket találtak.

talib

Bár Magyarországot egyelőre tranzitországnak használják a terroristák, Budapesten is terveztek fegyveres támadást, amelyre a tálib ellenállás egyik vezetője adott utasítást – írja a Magyar Nemzet. A lap azt írja, hogy a merényletre készülők leleplezésében nagy szerepe volt  a magyar titkosszolgálatok, a Terrorelhárítási Központ (TEK) és az európai rendőri szervek együttműködésének.

További konkrétumokat azonban ezzel kapcsolatban mellőz a cikk, amely a továbbiakban olyan ismert eseteket ír le, amikor átutaztak Magyarországon terrormerényletet tervező, vagy az Iszlám Államhoz csatlakozni kívánó személyek. Egy pakisztáni kiképzőtáborból Budapesten keresztül érkezett Berlinbe egy férfi, akinél olyan adathordozókat találtak, amely terrorcselekmények részletes leírását tartalmazta: már elkövetett és készülő merényleteké egyaránt.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 795

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.