Központ
2018. június 25. hétfő, Vilmos

Csúnya kudarcot vallott a cégvezető, aki az alkalmazottainak havi 70 ezer dolláros fizetést adott

Központ augusztus 2, 2015 Külföld

Három hónapja a fél világ Dan Price-t ünnepelte. A Gravity nevű, hitelkártyaadatokat feldolgozó cég vezetője akkor tucatjával kapta a szerelmes leveleket, miután bejelentette, hogy saját egymillió dolláros fizetéséről is lemondva minden dolgozójának évi 70 ezer dolláros fizetést fog adni.

dan price

Három hónappal később Price rákényszerült saját lakása kiadására, hogy egyáltalán saját magát el tudja tartani, miközben vállalata legjobb dolgozói felmondtak felháborodásukban, mert Price döntése után a cég legképzetlenebb vagy leglustább dolgozói is annyit kerestek, mint ők.

“Most azok is annyit keresnek, mint én, akik csak blokkolni jártak be. Ez még a legmotiváltabb dolgozók munkakedvét is elveszi” – indokolta felmondását Grant Morgan.

De felmondott a cég 26 éves pénzügyi igazgatója, Maisey McMaster is. Őt Price irigynek nevezte, amiért felvetette aggályait. “Ez nagyon fájt. Én nem magamról, hanem mindannyiunkról beszéltem” – mondta.

De Price még legjobb munkatársainak elvesztésénél is nagyobb bajba került: fivére, a cégben kisebbségi tulajdonos Lucas beperelte, mert Price a tavalyi profit felélésével megfosztotta őt a kisebbségi tulajdonosnak járó pénztől. Márpedig Price eredeti döntésének pénzügyi terhei eleve akkorák voltak – saját, egymillió dolláros fizetésén kívül a cég teljes tavalyi nyeresége is ráment a dolgozók fizetésére -, hogy saját bevallása szerint sincs elég tartalékuk a jogi költségek kifizetésére.

Forrás: 444.hu, The Washington Times

Share Button
Ennyien olvasták: 384

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.