Központ
2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Ebola: Sztrájkba léptek a halottszállítók

Központ november 26, 2014 Külföld

Halottszállítók egy csoportja sztrájkba lépett az ebolajárvány sújtotta nyugat-afrikai Sierra Leonéban, és megtagadta a vérzéses lázba belehalt tizenöt beteg fertőző holttestének elszállítását a harmadik legnagyobb város utcáiról – jelentette kedden a dpa német hírügynökség.

ebolapsz

A munkabeszüntetés oka, hogy a szolgálat munkatársai október óta nem kaptak bért – mondta az ország déli részén fekvő Kenema város kórházának egyik egészségügyi dolgozója. A halottszállítók tiltakozásul két holttestet helyeztek el az egészségügyi létesítmény bejáratánál, egy harmadikat pedig a kórház ügyeit igazgató titkárnő irodájának ajtajánál hagytak. „Mi az életünket kockáztatjuk az országért, ezért járandóságunkat pontosan ki kell fizetni” – szögezte le.

Helyi értesülések szerint a rendőrség készenlétben állt a helyszínen, hogy megakadályozza a helyzet súlyosbodását.

Október elején egyszer már hasonló okokból sztrájkoltak a halottszállítók az afrikai országban. Akkor a freetowni egészségügyi minisztérium szóvivője közölte, hogy a helyzet „nagyon kínos”, és átcsoportosították a megfelelő összeget a halottszállítók járandóságának kifizetésére.

forrás: MTI

 

Share Button
Ennyien olvasták: 581

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.