Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Egész vagyonát szétosztja az Apple-vezér

Központ március 30, 2015 Külföld

A világ egyik legnagyobb számítástechnikai vállalatának vezetője egy interjúban beszélt tervéről, amely szerint jótékony célra fordítaná 785 millió dollárra (217 milliárd forint) becsült vagyonának egészét, miután kifizette jelenleg 10 éves unokaöccsének egyetemi oktatását.

timcook
“Mindenki szeretne az a tóba dobott kavics lenni, amely előidézi a változás hullámait” – magyarázta szándékát a Fortune magazinnak. Tim Cook ugyan nem árulta el, milyen ügyekre kezdte szétosztani vagyonát, de azt igen, hogy szeretne olyan megközelítést alkalmazni a jótékonykodás terén, amely túlmutatna csekkek puszta kiállításán.
Az elmúlt években a világ leggazdagabbjai közül egyre többen kezdtek nagyszabású jótékonysági akciókba, az Apple 54 éves vezetője egy újabb példa ebben a sorban. Warren Buffett milliárdos sztárbefektető évek óta arra buzdítja a kiemelkedően gazdagokat, hogy még életükben osszák szét vagyonuk legalább felét jótékony célra. A givingpledge.org internetes portál olyan hírességeket vonultat fel a kezdeményezés résztvevőiként, mint Bill Gates és Mark Zuckerberg.

Noha Tim Cook pénzéből nem futja olyan mértékű bőkezűségre, mint amilyenre utóbbiak képesek sokmilliárdos vagyonuknak köszönhetően, az Apple vezére reméli, így is sokat elérhet adakozásával. A különösen zárkózott életet élő férfi jelenleg nem szerepel az oldalon feltüntetett filantrópok között.

Az elmúlt években Tim Cook egyre nyíltabban beszélt környezetvédelmi és polgárjogi kérdésekről. Az Apple vezérigazgatója, aki nemrég vallott arról, hogy homoszexuális, tavaly nyilvánosan kritizálta a különféle szexuális kisebbségek diszkriminációját is.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 539

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.