Központ
2020. február 19. szerda, Zsuzsanna

Egészséges szemét távolították el a kisfiúnak, megvakították

Központ július 5, 2015 Külföld

Az orvos rossz döntése miatt veszítette el látását az egyéves mexikói kisfiú, Fernando Jonathan Valdez Ayala.

szem

Édesanyja hónapokkal ezelőtt vette észre, hogy a kisfiú bal szemével valami nincs rendben. Az orvos megállapította, hogy Fernando szemében daganat fejlődik, így azonnal elkezdték a kemoterápiás kezelését, hogy megakadályozzák a tumor terjedését.

“Mikor kiderült, hogy a kemoterápia nem használ, az orvosunk úgy döntött, eltávolítja Fernando beteg szemét” – tette hozzá Maria, aki beleegyezett az eljárásba. A műtét után a szülők megdöbbenve látták, hogy a sebészek a kisfiú bal szeme helyett a jobbat távolították el – írja a Hír24.

“Az orvosunk azt mondta, azért vette ki a másik szemét, mert abban is daganatot talált” – mondja a nő, aki már akkor sem értette, hogy ha így is van, a nyilvánvalóan beteg szervet miért nem távolították el. “Nem értettem az egészet. Az orvos ráadásul végig rettentő zavarban volt, épp emiatt kezdtem el gyanakodni arra, hogy valami hiba történhetett.”

A család végül úgy döntött, bíróság elé viszi az ügyet, ezért beperelték a műtétet végző kórházt és a sebészt is, akit a belső vizsgálat idejére eltiltottak a munkavégzéstől.

“Ha beigazolódik a gyanúnk és kiderül, hogy rossz szemét műtötte ki, fizetnie kell azért, hogy egy életre megnyomorította a gyermekünket” – zárta interjúját az édesanya.

Forrás: hir24

Share Button
Ennyien olvasták: 482

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.