Központ
2018. október 21. vasárnap, Orsolya

Egy 11 éves kislány is meghalt a szakadárok tűzérségi támadásában

Központ május 27, 2015 Külföld

A Donyeck megyei Horlivkában három, Luhanszk megyében egy civil esett áldozatul a kelet-ukrajnai szakadárok szerdára virradóra végrehajtott intenzív tüzérségi támadásainak – jelentették ukrán állami szervek.

szakadar

A Donyeck megyei ügyészség közlése szerint Horlivka lakóövezetét nehézfegyverekkel lőtték az oroszbarát erők. Egy lövedék egy lakóházba csapódott be, az épületben két férfi és egy 11 éves kislány életét vesztette, négyen megsérültek, köztük egy 10 éves fiú és egy újszülött.

A Luhanszk megyei kormányzóság arról tájékoztatott, hogy különböző, köztük nagy kaliberű, a minszki egyezmény által tiltott fegyverekkel vették tűz alá az oroszbarát szakadárok a frontvonal mentén az ukrán hatóságok által ellenőrzött településeket. A támadások következtében egy katona és egy civil – egy 55 éves nő – vesztette életét. Kedd este Popaszna települést lőtték aknavetőkkel és automata fegyverekkel a szakadárok. Egy akna lakóházba csapódott be, az épület kigyulladt, és életét vesztette a ház tulajdonosa, egy 55 éves nő, aki a pincében próbált megbújni a tüzérségi csapás alatt.

Luhanszk megyében a heves tüzérségi támadások során egy katona, az Ajdar zászlóalj 27 éves tagja megsebesült, majd kórházba szállítása után két órával meghalt. Olekszandr Motuzjanik, az ukrán elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője szerdai kijevi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy az elmúlt 24 óra alatt egy katona vesztette életét a harcok övezetében. Hozzátette, hogy sérüléseket nyolc katona szenvedett.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 365

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.