Központ
2018. június 24. vasárnap, Iván

Egy darabig nem lehet kést kapni az IKEÁ-ban, ahol halálra szurkáltak két vevőt

Központ augusztus 12, 2015 Külföld

Felfüggesztik a kések árusítását abban a svédországi IKEA áruházban, ahol hétfőn két vásárlót halálra szurkáltak. A gyilkos eszköz feltehetően az áruház egyik osztályáról származott.

ikeakes
A kések árusításának felfüggesztései ideiglenes – mondta a Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Vasterasban működő áruház igazgatója a TT svéd hírügynökségnek. Hozzátette, hogy a nyomozás érdekei miatt hétfőn bezárt áruház várhatóan szerdán nyit újra.

A kettős gyilkossággal két eritreai menedékkérőt gyanúsítanak, akiket a támadást követően gyanúsítottakként őrizetbe vettek. Tettük indítéka továbbra is ismeretlen. Az áldozatok – egy férfi és az anyja – a rendőrség szerint nem álltak kapcsolatban a gyanúsítottakkal.

Helyi sajtóértesülések szerint a gyilkossághoz felhasznált kések a bútoráruház egyik osztályáról származtak. A nyomozás vezetői egyelőre nem erősítették meg ezt az értesülést.

Az egyik gyanúsított, egy 23 éves férfi, tagadta, hogy bármi köze lett volna a támadáshoz, míg a másikat, egy 36 éves férfit súlyos állapotban szállították kórházba, miután a gyilkosságok színhelyén megsebesült. Egyelőre nincs kihallgatható állapotban. A rendőrség nem közölte, hogy a férfi hogyan sebesült meg.

A svéd rendőrség az esetet követően a régióban megerősítette a biztonsági intézkedéseket a menedékkérők szálláshelyei körül.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 423

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.