Központ
2018. július 17. kedd, Endre, Elek

Egy év alatt 52 vadőrt öltek meg világszerte az orvvadászok

Központ augusztus 4, 2015 Külföld

Több mint 50 vadőrt öltek meg munka közben az elmúlt évben világszerte a Természetvédelmi Világalap (WWF) adatai szerint. A minden évben július 31-én tartott vadőrök világnapja (World Ranger Day) alkalmából a WWF hétfőn tette közzé legfrissebb adatait, amelyek szerint az elmúlt 12 hónapban 52 vadőr esett orvvadászok áldozatául, közülük 33 Ázsiában, amivel a kontinens a legveszélyesebbnek számít a világon.

vador
A szervezet felméréséből kiderült az is, hogy a vadon élő tigriseknek még otthont adó 12 ország vadőreinek 93 százaléka már került életveszélyes helyzetbe munkája során. Az orvvadászat manapság szorosan összefonódik a nemzetközi szervezett bűnözéssel, emiatt egyre gyakoribbak a természetvédelmi területeken elkövetett erőszakos bűncselekmények.

“A vadorzás Ázsiában egyre kritikusabb. A természetvédelem hőseinek feltétlenül jobb felszerelésre és komolyabb kiképzésre van szükségük” – mondta Rohit Singh, a WWF munkatársa.

A szervezet közlése szerint az ENSZ közgyűlése múlt héten határozatot fogadott el, amelyben a világ valamennyi, 193 országa elkötelezi magát amellett, hogy határozottan és közösen fellép a vadorzás és az illegális vadkereskedelem példátlan elharapódzása ellen.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 356

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.