Központ
2020. július 11. szombat, Nóra, Lili

Egy hétéves kislány robbantotta fel magát

Központ február 23, 2015 Külföld

Felrobbantotta magát egy 7-8 év körüli kislány Nigéria északkeleti részén egy piacnál, és legkevesebb öt embert megölt – közölték szemtanúk. Több tucatnyian megsebesültek.

kislany

A Reuters brit hírügynökségnek az egyik szemtanú azt mondta, hogy a merényletet elkövető lány Potiskum városának egyik piacára akart bejutni, és a vásártérre vezető ellenőrzőkapunál megtagadta, hogy átvizsgálják a hatóságok. Ekkor vita alakult ki, majd a támadó működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy több tucatnyi sebesültet szállítottak kórházba a robbanás után. Egyelőre senki nem vállalta magára a merénylet elkövetését, de a Boko Haram iszlamista terrorszervezet korábban több hasonló támadást is elkövetett.

Tavaly óta a Boko Haram egyik általánossá vált taktikája, hogy nőket, sőt és gyakran kislányokat vet be az öngyilkos merényletek elkövetésére. Emellett a terrorszervezet gyakran a polgári lakosok elleni meglepetésszerű merényletekkel bosszulja meg az őt ért támadásokat. A fegyveres csoport az utóbbi időkben több vereséget szenvedett Nigéria és a szomszédos Kamerun, Niger és Csád katonáitól.

A Boko Haram célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása Nigéria északkeleti részén és a szomszédos területeken. A terrorcsoport az utóbbi időben a szomszédos Kamerunra és Nigerre is kiterjesztette tevékenységét.

A nigériai hadsereg szombaton közölte, hogy légierejének és szárazföldi csapatainak segítségével szombaton visszavette a Boko Haram fegyvereseitől a Csád-tó nigériai partján januárban elfoglalt Baga városát, ami jelentős győzelmet jelent az iszlamistákkal szemben.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 520

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.