Központ
2017. november 21. kedd, Olivér
Havazás
Kedd
Havazás
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Egy hétéves kislány robbantotta fel magát

Központ február 23, 2015 Külföld

Felrobbantotta magát egy 7-8 év körüli kislány Nigéria északkeleti részén egy piacnál, és legkevesebb öt embert megölt – közölték szemtanúk. Több tucatnyian megsebesültek.

kislany

A Reuters brit hírügynökségnek az egyik szemtanú azt mondta, hogy a merényletet elkövető lány Potiskum városának egyik piacára akart bejutni, és a vásártérre vezető ellenőrzőkapunál megtagadta, hogy átvizsgálják a hatóságok. Ekkor vita alakult ki, majd a támadó működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy több tucatnyi sebesültet szállítottak kórházba a robbanás után. Egyelőre senki nem vállalta magára a merénylet elkövetését, de a Boko Haram iszlamista terrorszervezet korábban több hasonló támadást is elkövetett.

Tavaly óta a Boko Haram egyik általánossá vált taktikája, hogy nőket, sőt és gyakran kislányokat vet be az öngyilkos merényletek elkövetésére. Emellett a terrorszervezet gyakran a polgári lakosok elleni meglepetésszerű merényletekkel bosszulja meg az őt ért támadásokat. A fegyveres csoport az utóbbi időkben több vereséget szenvedett Nigéria és a szomszédos Kamerun, Niger és Csád katonáitól.

A Boko Haram célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása Nigéria északkeleti részén és a szomszédos területeken. A terrorcsoport az utóbbi időben a szomszédos Kamerunra és Nigerre is kiterjesztette tevékenységét.

A nigériai hadsereg szombaton közölte, hogy légierejének és szárazföldi csapatainak segítségével szombaton visszavette a Boko Haram fegyvereseitől a Csád-tó nigériai partján januárban elfoglalt Baga városát, ami jelentős győzelmet jelent az iszlamistákkal szemben.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 222

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.