Központ
2020. június 06. szombat, Norbert, Cintia

Egy szezonban napi 30 pár sílécet lopnak el Ausztriában

Központ február 4, 2015 Külföld

Szezononként ötezer pár sílécet lopnak el Ausztriában. A legtöbb lehetőséget az kínálja a tolvajoknak, hogy ebédszünetet tartva sok sportoló felügyelet nélkül hagyja a síléceit.

silec

A 2013-as téli szezonban például naponta több mint 30 párat loptak el – hívta fel a figyelmet a tolvajokra a VVO osztrák biztosítótársaság és a rendőrség. A panziókban és a hotelekben is gyakran tűnnek el sílécek. Az esetek felderítési aránya elenyésző, a meglopott sportolók ugyanis többnyire nem tudnak információval szolgálni se eszközeik modelljére, se sorozatszámára vonatkozóan – emelte ki a hatóság.

A VVO azt javasolja a síelőknek, hogy tartsák mindig szem előtt felszerelésüket, és esetleg kerékpárbilinccsel rögzítsék le. Az is segíthet, ha léceiket nem párosával, egymás mellett állítják le, mert „a tolvajok nem vesztegetik azzal az idejüket, hogy megkeressék a párját”.

A lopások hatékonyabb felderítésében segíthet a rendőrség „síútlevele”. A liftbérlethez hasonlító kártyán a sílécek és egyéb eszközök egyéni jellemzői, sorozatszáma, színe szerepelnek. A „síútlevél” ingyenesen letölthető az osztrák rendőrség honlapjáról, de a sílifteknél is elérhető.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 473

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.