Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

Egyenkét 697 év börtönre ítélték a nőkre utazó sorozatgyilkos férfiakat

Központ július 29, 2015 Külföld

Példátlanul szigorú büntetést, egyenként 697 év börtönt szabtak ki Mexikóban kedden öt férfira 11 nő meggyilkolásáért az amerikai határnál fekvő Ciudad Juárez városban és a környékén.

juarez

Chihuahua állam ügyésze szerint az elítéltek munkát ígértek az áldozatoknak, de prostitúcióra és drogkereskedelemre kényszerítették, majd megölték őket. Az ügyészi hivatal közleményében példaértékűnek és történelminek nevezte az ítéleteket.

Ciudad Juárezben több mint száz nőt gyilkoltak meg 1993 óta, 2008-ban szinte naponta veszett nyoma egy nőnek a határvárosban. Mint kiderült, a nőgyilkosságok zöme ugyanolyan módszerrel történt. Az áldozatokat a város melletti völgyben ásták el. A perben szereplő áldozatok holttestét három évvel ezelőtt találták meg.

Számos gyilkosság háttérét nem tudták feltárni a hatóságok. Egyes esetekben bíróság elé állították és el is ítélték a tetteseket, de a büntetések nem voltak túl szigorúak, a törvényszék ugyanis nem mondta ki, hogy az áldozatokat kimondottan azért gyilkolták meg, mert nők voltak.

Ebben az esetben azonban a bíróság úgy ítélkezett, hogy nemi hovatartozásuk miatt ölték meg az áldozatokat, ezért példátlanul szigorú büntetést szabott ki a tettesekre. Az elítélteknek – amellett, hogy egyenként közel hétszáz éves börtönbüntetést kaptak – kilencmillió pesót (több mint félmillió dollárt) kell fizetniük az áldozatok hozzátartozóinak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 1108

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.