Központ
2017. október 23. hétfő, Gyöngyi
Eső
Ma
Eső
Eső
Holnap
Eső
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Egyszerű lopás az utóbbi évek legnagyobb magyar slágere

Központ március 8, 2016 Külföld

No roxa áj – énekli Jolly és Kis Gófo a tavalyelőtti Youtube-gigaslágert. Az utóbbi sajátjaként tüntette fel a dalt, pedig – mint azt a bíróság első fokon megállapította – ez nem igaz.

A Fővárosi Törvényszéken nem jogerős részítélet született: Tarcsi Zoltán, művésznevén Jolly évekig magát tüntette fel valótlanul a No roxa áj című dal szerzőjeként, noha azt Dirnberger Tímea Kamy jegyzi – írta a Blikk.

A mulatós nóta Jolly és Kis Grófo előadásában ért igazán a csúcsra:

A dal eredetijét azonban Dirnberger Tímea Kamy írta, aki 2007-ben még le is védette azt az Artisjusnál, Cigánylány címmel.

Az énekesnő ugyan engedélyt adott Tarcsi Zoltán Jollynak a zenei alap felhasználására, de ő azt sajátjaként jelölte meg. Kamy a Blikknek elmondta, elégedett az ítélettel, úgy érzi, az erkölcsi elismerést a bíróságtól megkapta, de a neki járó pénzről az Artisjustól kikért adatok alapján a továbbiakban döntenek a tárgyalóteremben.

A bíróság – egyelőre nem nem jogerősen – nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a mulatós királyt, valamint arra, hogy tüntesse fel Kamyt a dal szerzőjeként. Jollynak sérelmi díjat is kell fizetnie, 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést. Az énekesnek a Youtube-ról is el kell távolítania a klipet.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 389

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.