Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Egyszerű lopás az utóbbi évek legnagyobb magyar slágere

Központ március 8, 2016 Külföld

No roxa áj – énekli Jolly és Kis Gófo a tavalyelőtti Youtube-gigaslágert. Az utóbbi sajátjaként tüntette fel a dalt, pedig – mint azt a bíróság első fokon megállapította – ez nem igaz.

A Fővárosi Törvényszéken nem jogerős részítélet született: Tarcsi Zoltán, művésznevén Jolly évekig magát tüntette fel valótlanul a No roxa áj című dal szerzőjeként, noha azt Dirnberger Tímea Kamy jegyzi – írta a Blikk.

A mulatós nóta Jolly és Kis Grófo előadásában ért igazán a csúcsra:

A dal eredetijét azonban Dirnberger Tímea Kamy írta, aki 2007-ben még le is védette azt az Artisjusnál, Cigánylány címmel.

Az énekesnő ugyan engedélyt adott Tarcsi Zoltán Jollynak a zenei alap felhasználására, de ő azt sajátjaként jelölte meg. Kamy a Blikknek elmondta, elégedett az ítélettel, úgy érzi, az erkölcsi elismerést a bíróságtól megkapta, de a neki járó pénzről az Artisjustól kikért adatok alapján a továbbiakban döntenek a tárgyalóteremben.

A bíróság – egyelőre nem nem jogerősen – nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a mulatós királyt, valamint arra, hogy tüntesse fel Kamyt a dal szerzőjeként. Jollynak sérelmi díjat is kell fizetnie, 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést. Az énekesnek a Youtube-ról is el kell távolítania a klipet.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 632

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.