Központ
2017. augusztus 22. kedd, Menyhért, Mirjam
Eső valószínű
Kedd
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Derült
Csütörtök
Derült

Elfogták az isztambuli merénylet feltételezett elkövetőjét

Központ január 17, 2017 Külföld

A török rendőrség hétfő este elfogta a szilveszter éjszakai isztambuli merénylet feltételezett elkövetőjét. A férfin – aki 39 embert lőtt agyon – Isztambul európai részén, Esenyurt nevű kerületében kattant a bilincs – adta hírül a Hurriyet című török lap.

A műveletet különleges rendőri egység hajtotta végre egy lakótelepen. Az NTV török tévécsatorna tudomása szerint a merénylő egy kirgiz barátja lakásában húzta meg magát, és vele volt négyéves fia, amikor a kommandó rátört. A gyermek védőőrizetbe került.

A férfit orvosi ellenőrzésnek vetették alá, mielőtt a rendőrség központi kapitányságára kerül, hogy a terrorista ellenes egység nyomozói kihallgassák – tudatta a Hurriyet, amely – más török médiumokkal együtt – Abdulkadir Masaripov néven említi a merénylőt hozzátéve, hogy üzbég nemzetiségű.

A Dogan török hírügynökség fotót is közzétett a gyanúsítottról. A képen egy sötét hajú férfi szürke, vérfoltos pólóban látható. Az NTV közlése szerint az illető ellenállt a rendőröknek. A Hurryet szerint sértetlenül sikerült elfogni.

Az Anadolu török hírügynökség közlése szerint további négy embert – három nőt és egy férfit – is őrizetbe vett a rendőrség a merénylet gyanúsítottján kívül. A férfi nagy valószínűséggel a kirgiz „szállásadó” barát, és az NTV szerint ő van a Dogan hírügynökség fotóján vérfoltos pólóban, nem pedig a feltételezett merénylő.

Az NTV szerint a rendőrség már öt napja tudta, hogy hol rejtőzködik a gyanúsított, és azért halogatta elfogását, hogy megfigyelhesse mozgását, kapcsolatait.

A merénylő szilveszterkor a Reina éjszakai klubba berontva hét percen át lövöldözött. 39 embert ölt meg, 69-et pedig megsebesített, majd sikerült elmenekülnie és 16 napon át bujkálnia, jóllehet a török rendőrség hatalmas erőkkel nyomozott utána, 35 embert vett őrizetbe azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állt a gyanúsítottal. Köztük van a gyanúsított felesége és egyéves lánya, akiket – a Hurriyet közlése szerint január 12-én fogtak el.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 215

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.