Központ
2019. november 19. kedd, Erzsébet

Elkobozták a menekült gyerekek mobiltelefonját

Központ február 17, 2016 Külföld

Elkobozta a dán rendőrség 55 kísérő nélküli kiskorú menedékkérő mobiltelefonját az elmúlt hónapokban egy keddi újságcikk szerint.

A hatóságok akkor folyamodnak ehhez a megoldáshoz, ha másként nem állapítható meg a menedékkérő személyazonossága. A Politiken című dániai lap információi szerint sok gyereknek egy hónapot kellett várnia arra, hogy visszakapja telefonját.

„Ismert előttünk ez a probléma” – mondta Richard la Cour, a rendőrség külföldiekkel foglalkozó részlegének vezetője a dán televíziónak. La Cour megígérte, hogy a jövőben gyorsabban zajlik majd a telefon alapján történő azonosítás.
Az ősz óta folyamatosan érkező menedékkérők özöne kihívások elé állította a nyomozókat – magyarázta a tisztségviselő. A Save the Children nevű nemzetközi gyermekjogvédő hálózat dániai tagszervezete, a Red Barnet szerint a rendőrségi eljárás kívánnivalókat hagy maga után.

„A gyerekek általában véve sérülékenyebbek, mint a felnőttek, és sokszor a telefonjuk az egyetlen összeköttetésük a szülőkkel, vagy szükség esetén a segítséggel” – vélte a szervezet. A baloldali Egységlista nevű párt őrültnek nevezte a dániai rendőrség gyakorlatát.

A gyerekek „teljesen egyedül vannak, és ha elveszik a telefonjukat, azzal az egyetlen lehetőségüktől fosztják meg őket, hogy kapcsolatot tartsanak a családjukkal, amely esetenként több ezer kilométerre van tőlük” – mutatott rá Pernille Skipper igazságügyi szóvivő, az Egységlista politikusa.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 379

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.