Központ
2019. december 12. csütörtök, Gabriella

Emberöléssel vádolnak egy magyar bébiszittert Londonban

Központ március 1, 2017 Külföld

A londoni bíróságon márciusban folytatódik annak a magyar nőnek a pere, akit azzal gyanúsítanak, hogy dühében úgy megrázta a rábízott gyereket, hogy a tízhónapos csecsemő agyvérzést kapott, és meghalt.

A Johnson család 2014-ben vette fel bébiszitternek a 34 éves T. Viktóriát Turnpike Lane-i otthonukba. A magyar nő munkájával hónapokon át elégedettek voltak. 2014. augusztus 29-én a tízhónapos Joshua agyvérzéssel kórházba került, majd két nappal később meghalt.

Pár nappal később a rendőrség Viktóriát is kihallgatta, mert felmerült, hogy Joshua
halálát az okozhatta, hogy a bébiszitter elvesztette a türelmét, amikor a gyerek sírt, ezért úgy megrázta, hogy a kicsi agyvérzést kapott.

A szakértői vélemények szerint Joshua az agyvérzés mellett más sérüléseket is szenvedett: többek között vér jelenlétét mutatták ki a gerincvelőben is. A brit ügyészség vádat emelt, és emberöléssel gyanúsítja a nőt. Viktória néhány hónapig előzetes letartóztatásba került, majd óvadék ellenében szabadult.

Ugyanakkor az ügy rendkívül bonyolult, mert Joshua számos betegségben szenvedett, de a vádhatóság szerint a halálát egyértelműen magyar dadája okozta.

A magyar nő  védője tagadja a vádakat. A londoni bíróság előtt arról beszélt, hogy éppen a térdén lovagoltatta a kisfiút, amikor a gyerek fulladozni kezdett. Viktória azt hitte, valamit félrenyelhetett, ezért a hátát kezdte ütögetni. Amikor Joshua állapota egyre romlott, kihívta a mentőket. A fiú állapotát a mentősök stabilizálták, majd kórházba vitték, de ott már nem tért magához.

forrás: 444.hu, Bors, Daily Mail

A főoldali illusztráció.

Share Button
Ennyien olvasták: 717

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.