Központ
2020. június 05. péntek, Fatime, Fatima

Ennyit fizethetett Kanye West a Gyöngyhajú lány lenyúlásáért

Központ április 3, 2017 Külföld

A Blikk értesülése szerint a több tízmillió forintra rúgó összeget nemcsak Presser Gábor kapta, abból a felvétel jogtulajdonosának, a Hungaroton Recordsnak, valamint a másik szerzőnek és az előadóknak is jut.

A Blikk informátora szerint százezer dollárt, vagyis átszámítva körülbelül 29 millió forintot fizet Kanye West, amiért felhasznált egy 85 másodperces részletet a Gyöngyhajú lányból 2013-ban, a New Slaves című dalában.

A New York Post úgy értesült, hogy Presser Gábor két és fél millió dollárt (720 millió forintot) követelt korábban Kanye Westtől, aki először tízezer dollárt ajánlott. A zenész a konkrét összegről nem nyilatkozott, arra hivatkozott, hogy a megállapodás részletei nem nyilvánosak.

A Blikk neve elhallgatását kérő forrása szerint a százezer dollárt nemcsak Presser Gábor kapta. A felvétel jogtulajdonosa a Hungaroton Records az összeg egyik feléhez jut hozzá, a másik fele pedig további két részre oszlik. 7,2 millió forint kerül a két dalszerzőhöz, Presser Gáborhoz és Adamis Annához, a másik fele pedig hét részre oszlik az előadók között, mivel a Gyöngyhajú lány felvételének idején az együttesnek hét tagja volt, köztük Kóbor János és Benkő László.

A lap kereste az érintetteket, de csak Kóbor Jánost tudta elérni. Ő azt nyilatkozta, hogy ez a számítás fedi a valóságot.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 709

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.