Központ
2018. július 18. szerda, Frigyes

Fejbe lőtték, mert indult a tehetségkutatón

Központ május 19, 2015 Külföld

Kritikus állapotban szállították kórházba a 19 éves Mutlu Kayát, akit az otthonában támadtak meg, mert fellépett egy országos tehetségkutató műsorban.

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-04-16 14:28:29Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-04-16 14:28:29Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

A lány törökország délkeleti, kurdok lakta területéről származott, a konzervatív Diyarbakir régióból, ahol nem nézték jó szemmel, hogy ilyen műsorban lép fel – írja a Guardian.

A lány a felvételek tanúsága szerint végtelenül szomorúan énekelte el a dalát, az előadása közben a családtagjai sírva összeölelkeztek.

A Posta című újság információi szerint a lányt több rokona is halálosan megfenyegette, miután Isztambulba utazott, hogy részt vehessen a tehetségkutatón.

A lányt végül otthon, a város Ergani nevű negyedében támadták meg május 18-án, hétfő hajnali órákban – közölte a Dogan hírügynökség. A tettes vélhetően a ház mögötti kertben rejtőzködött, és az ablakon keresztül lőtte le a lányt.

Mutlu Kaya mentora Sibel Can volt, aki az ország legismertebb folkénekesnője. Az énekesnő a BBC információja szerint márciusban meg is látogatta őt az iskolai menzán, ahol dolgozott, hogy rábírja az indulásra. A BBC úgy tudja, egy személyt már le is tartóztattak az ügyben.

forrás: quart.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 383

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.