Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Feladta magát a párizsi vérengzés legfiatalabb gyanúsítottja

Központ január 8, 2015 Külföld

Feladta magát szerda éjjel a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségében elkövetett vérengzés egyik végrehajtója – értesült az AFP francia hírügynökség.

terrorista

A “megbízható forrásokra” hivatkozó jelentés szerint a legfiatalabb terrorista, a 18 éves Hamyd Mourad jelentkezett önként az egyik rendőrőrsön az észak-franciaországi Charlesville-Mézieres-ben. Két társa, a Kouachi-fivérek, továbbra is szökésben vannak.
A rendőrség néhány órával korábban azonosította a 12 halálos áldozatot követelő merénylet végrehajtóit. Közülük a 32 éves Chérif Kouachit 2005-ben már bebörtönözték, amiért részt vett egy Irakba dzsihadistákat küldő csoport tevékenységében. Chérif és két évvel idősebb bátyja, Said, francia állampolgárok.

A sajtójelentések szerint több helyszínen csütörtök hajnalban is folytatódott a gyanúsítottak utáni rendőrségi hajtóvadászat. A hatóságok hivatalos körözést adtak ki a két Kouachi ellen, közölve fényképeiket is.

A három férfit gyanúsítják azzal, hogy a Charlie Hebdo szerkesztőségében illetve annak közelében lelőttek 12 embert. Az áldozatok közül tízen a lap alkalmazottai – így Stéphane Charbonnier (Charb) igazgató-főszerkesztő és négy másik karikaturista is -, ketten pedig rendőrök voltak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 845

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

1 Hozzászólás

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.