Központ
2020. február 29. szombat, Elemér

Feltételezett terroristákat vettek őrizetbe Németországban

Központ április 19, 2016 Külföld

Németországban őrizetbe vettek kedden öt feltételezett terroristát, akik a hatóságok gyanúja szerint menekültszállásokat támadtak meg – jelentette a Spiegel Online hírportál.

A 18 és 39 év közötti gyanúsítottakat egy terrorelhárító rendőri egység bevetésével kerítették kézre a szászországi Freitalban, ahol tavaly több menekültellenes támadás és tüntetés is volt. A négy férfit és egy nőt a többi között terrorista szervezet alakításával, gyilkossági kísérlettel és súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

A csoport számlájára írnak egyebek mellett támadásokat menedékkérőket befogadó állomások ellen, és azt, hogy felrobbantották a Baloldal – az egykori keletnémet állampárt utódszervezete és nyugati baloldali tömörülések egyesülése révén alakult párt – egy helyi politikusának autóját.

A magát Bürgerwehr FTL/360-nak (Polgári védelem FTL/360) nevező csoport két feltételezett vezetőjét már korábban letartóztatták. Az eljárást egy hete vette át a súlyos állam elleni bűncselekmények és terrorizmus ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 353

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.