Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Feltételezett terroristákat vettek őrizetbe Németországban

Központ április 19, 2016 Külföld

Németországban őrizetbe vettek kedden öt feltételezett terroristát, akik a hatóságok gyanúja szerint menekültszállásokat támadtak meg – jelentette a Spiegel Online hírportál.

A 18 és 39 év közötti gyanúsítottakat egy terrorelhárító rendőri egység bevetésével kerítették kézre a szászországi Freitalban, ahol tavaly több menekültellenes támadás és tüntetés is volt. A négy férfit és egy nőt a többi között terrorista szervezet alakításával, gyilkossági kísérlettel és súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

A csoport számlájára írnak egyebek mellett támadásokat menedékkérőket befogadó állomások ellen, és azt, hogy felrobbantották a Baloldal – az egykori keletnémet állampárt utódszervezete és nyugati baloldali tömörülések egyesülése révén alakult párt – egy helyi politikusának autóját.

A magát Bürgerwehr FTL/360-nak (Polgári védelem FTL/360) nevező csoport két feltételezett vezetőjét már korábban letartóztatták. Az eljárást egy hete vette át a súlyos állam elleni bűncselekmények és terrorizmus ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 179

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.