Központ
2018. szeptember 26. szerda, Jusztina

Fiatal lányok robbantották fel magukat Nigériában

Központ január 12, 2015 Külföld

Fiatal lányok robbantották fel magukat vasárnap egy északkelet-nigériai városban, a merényletben hét ember életét vesztette. Ez már a második hasonló terrortámadás két napon belül az afrikai országban.

kamikaze
A kettős öngyilkos merényletet a Yobe állambeli Potiskum város egyik zsúfolt piactéren hajtották végre az elkövetők vasárnap délután. Itt korábban többször is robbantottak a Boko Haram nigériai iszlamista milícia tagjai. A detonációk következtében kórházi források szerint negyvenhat ember megsebesült.

“Az első kamikaze a piac bejáratánál hozta működésbe a robbanószerkezetet, ahol önkéntesek fémkeresőkkel ellenőrzik a területre belépő embereket. A második lány megijedt a robbanástól és megpróbált átmenni az úton, de ő is felrobbantotta magát” – mesélte egy túlélő.

Egy szemtanú szerint a terrorakciót két tíz év körüli kislány hajtotta végre. Más források arról számoltak be, hogy egy 15 és egy 20 év körüli lány volt az elkövető.

Ugyancsak Potiskumban szombaton egy autóba rejtett pokolgépet repítettek levegőbe, a rajtaütésben egy rendőr meghalt.

Az előző napon legalább tizenkilenc ember meghalt és tizennyolcan megsebesültek, amikor egy tíz év körüli kislány felrobbantotta magát az északkelet-nigériai Maiduguri város egyik piacán.

A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő Boko Haram évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén. Csak tavaly novemberben több mint ötezer embert gyilkolt meg a szervezet Nigériában.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 319

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.