Központ
2020. február 20. csütörtök, Aladár, Álmos

Harmincnyolcra nőtt a tunéziai merénylet áldozatainak száma

Központ június 27, 2015 Külföld

Harmincnyolcra emelkedett a pénteki tunéziai merénylet áldozatainak száma. Magyar áldozatról, sebesültről nem tudni. A pénteki mészárlást az IS vállalta magára egy twitter üzenetben. Állítólag  a “a prostitúció, az erkölcsi fertő és a hitetlenség förtelmes fészke ellen” követték el a támadást.

TOPSHOTS Tunisian medics carry a woman on a stretcher in the resort town of Sousse, a popular tourist destination 140 kilometres (90 miles) south of the Tunisian capital, on June 26, 2015, following a shooting attack. At least 27 people, including foreigners, were killed in a mass shooting at a Tunisian beach resort packed with holidaymakers, in the North African country's worst attack in recent history. AFP PHOTO / FETHI BELAID

A támadó gumicsónakon érkezett az Imperial Marhaba és a Szoviva üdülők melletti strandra, ahol egy napernyő alatt vette elő a Kalasnyikov fegyverét, és kezdett válogatás nélkül lőni a napozó turistákra. A fegyveres később bement az Imperial Marhabába, ahol folytatta gyilkolást. Majd a kommandósok lelőtték a támadót.

A tunéziai miniszterelnök péntek éjjeli közlése szerint a halálos áldozat nagy része brit, de vannak német, belga, tunéziai és francia halottak is. Bédzsi Káid esz-Szebszi tunéziai elnök nemzetközi segítséget kért a terrorizmus ellen.

“Ugyanezen a napon, ugyanebben az időben Franciaország és Kuvait is hasonló támadás célpontjává vált. Ez is azt bizonyítja, hogy globális stratégiára van szükség, és hogy a demokratikus országoknak egyesíteniük kell az erőiket.”

Legutóbb áprilisban, a fővárosi Bardo Múzeumban követtek el merényletet, az támadást követő hónapban  25,7 százalékkal kevesebb turista érkezett az észak-afrikai országba, mint egy évvel korábban. A mostani támadás után még tovább csökkenhet az utazók száma, miközben a turizmus az ország GDP-jének hét százalékát teszi ki, és négyszázezer helyinek biztosít megélhetést.

Forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 666

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.