Központ
2020. június 03. szerda, Klotild, Cecília

Harry herceg befejezi katonai pályafutását

Központ március 17, 2015 Külföld

Tíz év szolgálat után befejezi katonai pályafutását Harry herceg. A brit uralkodó 30 éves unokája – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki a negyedik a trónutódlási sorban – az udvar keddi bejelentése szerint a nyáron leszerel.

harry

Hivatalos londoni rezidenciája, a Kensington-palota szóvivője útján kiadott nyilatkozatában Harry nem titkolta, hogy egy évtizednyi katonáskodás után „igencsak nehéz döntés volt” otthagyni a hadsereget, de hangsúlyozta, „egyszer minden jó dolog óhatatlanul véget ér”.

Az egyelőre nem ismeretes, hogy Harry Wales százados – ahogy a herceg a brit fegyveres erők nyilvántartásában szerepel – mivel foglalkozik a jövőben. A brit sajtó bennfentes udvari forrásai azonban azt kizárták, hogy „teljes munkaidőbe” a királyi család szolgálatába álljon, vagyis mindenképpen valamilyen polgári foglalkozást választ magának.

Harry kétszer is megjárta az afganisztáni frontot, legutóbb három éve, amikor már az Apache támadó helikopterekkel vett részt harci bevetéseken.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 507

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.