Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Hat évre lecsukják az éttermest, mert belehalt az ételbe egy mogyoróallergiás

Központ május 24, 2016 Külföld

A 38 éves vendég szólt a brit étteremben, hogy mogyoróallergiás, de az ételekhez használt mandulaport olcsóbb mogyoróporra cserélték, a személyzet pedig képzetlen illegális munkásokból állt. Három héttel a végzetes ebéd elfogyasztása után a vendég meghalt.

Emberölésben bűnösnek találta és hat év börtönbüntetésre ítélte egy angliai bíróság egy észak-yorkshire-i étterem tulajdonosát, mert egyik ételük egy mogyoróallergiás vendégük halálát okozta.

A 38 éves Paul Wilson 2014 januárjában vesztette életét három héttel az után, hogy allergiás sokkot kapott, amikor elfogyasztotta az Easingwoldban lévő Indian Garden nevű étteremben elvitelre vásárolt chicken tikka masalát.

Wilson a rendeléskor közölte a személyzettel, hogy mogyoróallergiában szenved. Az étteremben azonban az ételek elkészítéséhez felváltották a mandulaport egy olcsóbb mogyorókeverékre.

A vádat képviselő ügyész azzal érvelt, hogy Mohammed Zaman étteremtulajdonos előbbre tartotta a profitot a vendégek biztonságánál. Zaman mintegy 300 ezer font tartozást halmozott fel, és az olcsóbb mogyorókeverékkel költségeit akarta csökkenteni, valamint képzetlen, illegális munkásokat alkalmazott éttermében.

Az ítéletet ismertető bíró szerint az étterem-tulajdonosnak nem szolgált figyelmeztető jelként egy három héttel korábbi hasonló eset, amikor egy 17 éves fiúnál alakultak ki allergiás reakciók currys csirkéjükre.

Zaman tagadta a vádakat, és azzal védekezett, hogy menedzserei vitték az éttermet, és nem is volt az üzletben a rendelés felvételekor.

Gondatlanságból elkövetett emberölésben és az élelmiszer-biztonság hatszoros megsértésben találta bűnösnek a vádlottat az esküdtszék.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 293

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.