Központ
2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Hollande: euróövezeti kormány kellene

Központ július 20, 2015 Külföld

Euróövezeti kormány létrehozását sürgette vasárnap Francois Hollande francia elnök.

François Hollande has banned mobile phones from cabient meetings
Az államfő egy meghatározott költségvetéssel működő euróövezeti kormány, valamint a demokratikus ellenőrzés biztosítására egy parlament létrehozására tett javaslatot a Le Journal du Dimanche című vasárnapi lapban megjelent cikkében.

Hollande hangsúlyozta, hogy az eurózóna tizenkilenc tagállama nem kényszerből, hanem azért döntött a monetáris unióhoz való csatlakozás mellett, mert érdekében állt, és „egyetlen kormány sem vállalta az abból való kimaradás felelősségét”.
Magukhoz ragadnák a kezdeményezést Európában

„Ez a választás pedig egy megerősített szervezetet igényel azon országok között, amelyek a részvételről döntenek” – mutatott rá Hollande, hozzátéve, hogy „Franciaország kész csatlakozni, ugyanis amint azt Jacques Delors (volt európai bizottsági elnök) megmutatta, az ország nagyszerűbbé válik, amikor magához ragadja a kezdeményezést Európában”.

Az elnök emellett azon véleményének is hangot adott, hogy a görög válság kezelésekor diadalmaskodott az európai szellem, azonban arra figyelmeztetett, hogy ennek ellenére nem szabad hátradőlni. „Ami fenyeget minket, az nem a túlzásba vitt európaiság, hanem annak a hiánya” – fogalmazott.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 298

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.