Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Ikreket szült a hormonkezelt férfi

Központ február 2, 2015 Külföld

Bedford — Egészséges ikreket szült egy angol kismama, akinek sem méhe, sem petefészke nem volt, de kromoszómái alapján születésekor még férfinak is számított.

ikrek

Hayle Haynes (28) tinikorában tudta meg, hogy XY kromoszómákkal jött a világra, s az is akkor derült ki, esélye sincs arra, hogy valaha gyerekei legyenek. Csak akkor kezdett el kicsit reménykedni, amikor egy klinikán egy orvos végül kiszúrt egy apró méhkezdeményt a hasában. Innentől kezdve mindent megtett, hogy anya lehessen.

Először hormonkezelésekre járt, hogy méhe nőni kezdjen, s érje el azt a méretet, amikor már elvégezhetik a mesterséges megtermékenyítést. Találni kellett egy megfelelő petesejtdonort, és még ezután sem volt egyszerű a dolog, ugyanis a férfikromoszómái miatt petevezetéke sem volt. Gyerekkorában soha nem volt menzesze, már azért is hormonokkal kellett kezelni, mert kezdtek megjelenni rajta a változókori tünetek, és erős csontritkulása is volt. Innentől kezdve alighanem hamar leépült volna. Mivel az ikrek csodaszámba menő megszületése anyjuk egész hormonháztartására jó hatással volt, nem kizárt, Hayle életét is ők mentették meg. Az embriók beültetése után is izgalmas hetek következtek. Csak a 6. heti ultrahang során jött a jó hír, nem egy, hanem két babája lesz.

– Elmondhatatlanul örültem. Sosem tudtam elfogadni, hogy nő vagyok, hiszen belül a testem férfinak számít egy veleszületett rendellenesség miatt – emlékezett vissza a nehéz évekre Hayle, aki nemrég ölelhette először magához ikerlányait, Averyt és Darceyt, és aki férjével több mint 4 millió forintnyi összeget fizetett a kezelésekért.

– Már a gondolat, hogy nem vagyok igazi nő, teljesen lesújtott. Hogy álljak egy férfi elé a randin azzal, hogy soha nem lehet gyerekem? Sam azonban megértő volt, sokat fizetett értük ő is! Most hihetetlenül boldog, azt mondja, megérte a spórolást, mert egyet fizettünk, és kettőt kaptunk!

forrás: blikk.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 584

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.